Hjem > E > Er Coop Svensk Eller Norsk?

Er Coop svensk eller norsk?

Coop Norge SA er en fellesorganisasjon for norske samvirkelag, stiftet 1906 som Norges Kooperative Landsforening (NKL). Coop er en av de største aktørene i norsk dagligvarehandel med de landsomfattende butikkjedene Coop Prix og Coop Extra (lavpris), Coop Obs!

Les mer

Hvilke land er Coop fra?

Coop

  • Coop Norge, et norsk samvirkeforetak (tidligere kjent som NKL) som gjennom medlemskap eies av over 100 norske samvirkelag.
  • Coop Norden, et skandinavisk selskap som eksisterte fra 20.
  • Coop Dagligvaruhandel, en svensk dagligvarekjede (tidligere kjent som Coop Sverige).
Tilsvarende, er coop internasjonalt? Internasjonalt samarbeid

Coop er medlem av International Co-operative Alliance (ICA) – en uavhengig interesseorganisasjon som forener kooperative virksomheter over hele verden.

Og et annet spørsmål, hvem eier egentlig coop?

Coop Norden er et aksjeselskap som eies av de kooperative selskapene i Norge, Sverige og Danmark. Coop NKL i Norge eier 20 prosent av Coop Norden. Svenske KF eier 42 prosent, og danske FDB eier 38 prosent. I Sverige og Danmark driver og eier Coop Norden samtlige av Coop-kjedene. Folk spør også er coop en organisasjon? Coop er Norges nest største dagligvareaktør. Som forbrukereid organisasjon skiller Coop seg fra konkurrentene. Dette gjenspeiles i vår visjon – det skal lønne seg å velge Coop. Gjennom medlemskap i et samvirkelag er det Coops nærmere 1,9 millioner medeiere som eier virksomheten.

Hva er forskjellen på de forskjellige Coop butikkene?

Obs er størst, Extra er billigst og Coop Mega kan mest. Men Coop Prix er den raskeste. Av alle. Er Coop og Obs det samme? Virksomheten. Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1.150 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken.

I forhold til dette, når ble obs bygget?

1968: Det første Obs! Hvor mange Coop butikker er det i Norge? Du finner mer enn 1200 Coop butikker rundt om i landet, og Coop ansetter 28 000. I overkant av 5000 av disse jobber i Coop Norge SA – Coops fellesorganisasjon. Fellesorganisasjonen er eid av samvirkelagene, og ivaretar sentrale fellesoppgaver på vegne av disse.

Folk spør også hvordan kontakte coop?

Kontakt Servicesenter

Henvendelser som dreier seg om faktiske kjøp og bestillinger vil bli besvart innen 48 timer. Alternativt kan du ta kontakt med Servicesenter på telefon: 64875000 tastevalg 4 (åpningstid mellom kl 0800-1600 mandag-fredag).

By Welker Pagni

Hvordan få utbetalt kjøpeutbytte Coop? :: Hva er et cyberangrep?
Nyttige lenker