Hjem > H > Hvor Gammel Er Tegneserier?

Hvor gammel er tegneserier?

Tegneserie kom i bruk allerede på 1800-tallet, men det var på 1950-tallet, med krigs- og westernserier som de mest dominerende, tegneserien ble populær. Populariteten til tegneserie har vært dalene siden 1990-tallet, men de senere årene er det en sjanger som har blitt veldig populær igjen.

Les mer

Hvordan lage egen tegneserie?

Hvordan lage en tegneserie?Begynn med noen viktige spørsmål

  1. Hva er det du vil fortelle?
  2. Hvem tenker du skal lese tegneserien, hvem er målgruppen?
  3. Hvordan skal fortellingen fortelles?
  4. Se på andre tegneserier som du selv liker.
  5. Vil du jobbe med farger, eller svart-hvitt?
Når ble tegneserier oppfunnet? Den første gjennomførte tegneserien var derfor antakelig Knoll og Tott, som Rudolph Dirks startet i 1897.

Hva har tegneserier til felles med film?

Tegneseriemediet har mye til felles med filmen når det gjelder fortellermetode, oppbygging av handlingen og bildeutsnitt. I tidens løp har tegneserier omhandlet nær sagt hva som helst. Det kan dreie seg om både alvorlige og mindre alvorlige temaer. På hvilken elv seilte skrue som kaptein på dollar Donald Duck? Han ble først nevnt i Carl Barks historie "Det store elvebåtracet" fra 1955, men ble først vist i "Mississippis herre" av Don Rosa i Skrues liv-serien. Angus McDuck kom egentlig fra Skottland, men dro til Amerika i 1840-årene. I 1850 fikk han jobb på elvebåten "Drennan Whyte".

Hvor gammel er Ole Dole og Doffen?

Ole, Dole og Doffen opptrer for første gang i historien «Donalds nevøer» som kom ut i 1937, og som tittelen indikerer er de Donald Ducks nevøer. Ifølge Don Rosa er guttene født ca. 1940. De er trillinger og barn av Donalds søster, Della Duck. Hva heter vennene til Donald Duck? Venner:Dolly Duck, Hetti, Letti og Netti Duck, Petter Smart, Donald Duck er en tegnefilm- og tegneseriefigur som ble skapt av amerikaneren Walt Disney og som opptrer i en rekke filmer fra The Walt Disney Company og i den fiktive tegneseriebyen Andeby.

Hvordan bruke Cartoonist?

Når man åpner Cartoonist, finner man arbeisflaten i midten, innholdet til høyre og rutene nederst. Til høyre finner du oversikten over de ulike tegneserieuniversene. Alle disse universene har sine egne spesialtilpassede bakgrunner, karakterer og rekvisita. Hva betyr snakkeboble? Snakkeboble er et bobleformet tekstfelt som blir brukt for å presentere tale fra figurene i en tegneserie eller liknende bildeuttrykk.

Tilsvarende, hva heter den aller første tegneserie utgivelsen som ble trykket i norge?

Først ut er fantasytegneserien «Atlantis». Den vant tegneseriekonkurransen til «Norsk Ukeblad» i 1942, og var den gang kreditert pseudonymet Erik Glende. I virkeligheten var dette Arnold Jacoby og Mosebekk-brødrene. Hovedpersonen er Stein, som sendes bort fra Atlantis på oppdrag i Frankrike på 1600-tallet.

By Nixon Mefferd

Hvilken skade gjør sølvkre? :: Hva er action?
Nyttige lenker