Hjem > H > Hvilken Skade Gjør Sølvkre?

Hvilken skade gjør sølvkre?

Under normale forhold gjør sølvkreet ingen skade, og en eventuell materiell ødeleggelse vil være minimal. Mange synes det er sjenerende med insekter og oppfatter derfor situasjonen som ubehagelig. Sølvkreet er avhengig av høy fuktighet, og kan derfor indikere fuktskader.

Les mer

I forhold til dette, hvor oppholder skjeggkre seg?

Skjeggkre trives nemlig der det er tørt, og sprer seg til hele boligen. Skjeggkre er større enn sølvkre, med tydelige haletråder. De trives i hulrom og sprekker, under listverk, bak skap og benker, og under gulvbelegg. Skjeggkre har dessuten stor spredningsevne, og finner næring i stivelse som er i papir og smuler. Følgelig, hvor ille er skjeggkre? - Skjeggkre er ikke farlige og det er viktig å huske på at de formerer seg sakte. Med litt innsats er det dessuten mulig å holde bestanden på et lavt nivå. Når jeg møter folk privat og vi kommer i prat om skadedyr er det nesten kun skjeggkre det går i. Ingen spør lenger om mus, maur eller veggedyr, sier Norstein.

Hvordan dør skjeggkre?

Skjeggkre er nattaktive. Sensitiv for lave og høye temperaturer. Utvikling og aktivitet begrenses kraftig ved temperaturer under 16 grader og stanser helt ved elleve grader. Temperaturer over 26 grader begrenser også levetiden betraktelig, og de dør etter en time hvis de utsettes for 41 grader. Så, kan sølvkre komme i sengen? Det er veldig ekkelt, men ganske vanlig å ha sølvkre i sengen. Kjøkkenet er også et vanlig sted, samt på badet. Det er disse rommene du helst ikke vil ha insekter på. På bad og kjøkken er det vanlig på grunn av fettforekomstene som finnes i avløp og sukker som finnes på kjøkkenet.

Deretter, hva er verst av skjeggkre og sølvkre?

De fleste synes det er verst å få skjeggkre fordi de gjør mer ut av seg. – Mens sølvkre holder seg i skjul på bad og andre fuktige steder, kan skjeggkre plutselig på dagtid pile over sengen din, spisebordet eller sofaen. I forhold til dette, hvor mange boliger har skjeggkre? Bekjempelsesmetoder utviklet. Antallet skademeldinger på grunn av skjeggkre har ikke stoppet opp. I 2019 fikk Norsk Hussopp Forsikring alene melding om skjeggkre i over 11 000 boliger. Selskapet forventer at økningen fortsetter i året som kommer.

Dessuten, hvordan finne ut om det er skjeggkre?

Skjeggkre fremstår som mindre sølvglinsende og mer spraglete i fargen enn sølvkreet. Dette kommer av at skjellene hos skjeggkreet veksler mellom grå og brune toner. På tross av forskjellene er det svært vanskelig å avgjøre om det er sølvkre eller skjeggkre kun basert på fargen. Folk spør også hvordan finne skjeggkre? Sølvkre trives best i fuktige miljøer mens skjeggkre kan slå seg til rette de fleste steder. Begge er derfor vanlige å finne kravlende på baderomsgulvet og på kjøkkenet. Skjeggkre derimot, kan du også finne på soverommet og til og med i kjøkkenskapet.

Og et annet spørsmål, hvor lenge skal skjeggkrefeller stå?

Limfeller har typisk en levetid på rundt 3 måneder. Men plasseres limfellene et sted hvor de står helt skjermet, eksempelvis under kjøkkeninnredningen, kan de virke lengre. Det er i all hovedsak støv som ødelegger fellene. Men også sollys bryter ned limflaten når de blir stående så lenge som et halvt år.

By Biddie

Kan skjeggkre overleve ute? :: Hvor gammel er tegneserier?
Nyttige lenker