Hjem > H > Hva Trenges For Å Få Norsk Pass?

Hva trenges for å få norsk pass?

For å få norsk pass, må du ha norsk statsborgerskap. Du får imidlertid ikke norsk pass automatisk når du blir norsk statsborger, du må søke om det. Før du kan søke om pass, må du ha et fødselsnummer (Skatteetaten.no) (eksternt nettsted). Bor du i Norge, søker du om norsk pass hos politiet (eksternt nettsted).

Les mer

Hva er forskjellen mellom Statsborgerprøven og Samfunnskunnskapsprøven?

Statsborgerprøven og Samfunnskunnskapsprøven har nesten samme pensum. Det vil si at du trenger den samme kunnskapen om norsk historie, skolesystem, politikk og geografi, på begge prøvene, men på Samfunnskunnskapsprøven kan du oppleve at spørsmålene er litt mer detaljerte. Du kan også spørre hva trenger man for å få statsborgerskap? Norsk statsborgerskap ved søknad

  • ha klarlagt sin identitet.
  • være over 12 år.
  • være, og ha til hensikt å forbli i Norge.
  • ha eller fylle vilkårene for permanent oppholdstillatelse etter utlendingsloven.
  • ha hatt opphold i landet i minst sju av de siste ti årene.

Hvor lenge må du bo i Norge for å få norsk statsborgerskap?

For å bli norsk statsborger må du oppfylle flere vilkår. Ett av vilkårene er at du som hovedregel må ha bodd i Norge med tillatelse i minst åtte år. Dette kaller vi vilkår om oppholdstid. Det er flere unntak fra denne hovedregelen. Når kan man søke om å bli norsk statsborger? I dag tar det normalt 15 måneder fra du leverte dokumentene hos politiet til du får svar. Hvor lenge du må vente kan endre seg. Vi oppdaterer informasjonen på denne siden en gang i måneden. Hvis UDI må gjøre ekstra undersøkelser, kan det ta lengre tid før du får svar.

Kan jeg ha to norske pass?

Fra 1. januar 2020 er det tillatt å ha ett eller flere statsborgerskap i tillegg til det norske. Du kan ha ett eller flere statsborgerskap i tillegg til det norske. Hvis landet du er statsborger av nå ikke tillater at du har flere statsborgerskap, kan du likevel miste dette statsborgerskapet når du blir norsk. Man kan også spørre hvor mye koster det å få norsk pass? 1.000 kroner. Søknadsgebyret er det samme for barn og voksne.

Hvem kan ha dobbelt statsborgerskap?

Hvis du er norsk statsborger og blir statsborger av et annet land etter 1. januar 2020, kan du ha dobbelt statsborgerskap, ifølge norsk lov. Og et annet spørsmål, hvem må ta 50 timer samfunnskunnskap? De som omfattes av introduksjonsloven og har rett og plikt, eller plikt, til denne opplæringen, må blant annet gjennomføre opplæring i 50 timer samfunnskunnskap og 250 t (personer med plikt) eller 550 timer (personer med rett og plikt) norsk før de kan søke permanent oppholdstillatelse.

Hvor mange feil kan man ha på Statsborgerprøven?

Men for å bli det, må man bestå en statsborgerprøve. Det er en prøve i norsk samfunnskunnskap. Prøven består av 32 spørsmål, og man må svare riktig på 24 av spørsmålene for å bestå prøven.

By Schach Syddall

Er Statsborgerprøven vanskelig? :: Hvor mye koster bergenstest?
Nyttige lenker