Hjem > H > Hvor På Jorda Ligger Ekvator?

Hvor på jorda ligger ekvator?

Ekvator er en tenkt sirkel på Jorden, som er vinkelrett på Jordens akse og går midt mellom aksens to poler, Nordpolen og Sydpolen. Ekvator deler Jorden inn i en nordlig og en sørlig halvkule.

Les mer

Dessuten, hvor langt er det fra ekvator til polene?

(WGS 84 definerer avstanden fra en pol til ekvator å være 10 001 966 m; altså kunne man på slutten av 1700-tallet angi denne lengden med en nøyaktighet bedre enn 0,2 ‰ i forhold til dagens definisjon.) Hvor mange nautiske mil er det rundt ekvator? Avstanden i nautisk mil blir lik forskjell i minutter ganger cosinus til breddegraden. 60 nautiske mil ved ekvator vil tilsvare 42.426 nautiske mil for en grad ved 45.

Angående dette, hvordan regne ut omkrets av en sirkel?

Omkretsen av en sirkel er lengden av én runde langs sirkellinja. Sirkellinja er krum, men også krumme linjer har en lengde! omkrets=3,14 · diameter. Ta dette i betraktning, hva er jordskorpen bygd opp av? Den består av bergarter som er rike på mineralene feltspat og kvarts, som har relativt lav tetthet. Granitt er en typisk kontinentalskorpebergart som stort sett er fraværende i havbunnsskorpe. Kontinentalskorpen inneholder bergarter med aldre opptil fire milliarder år, og blir generelt yngre mot randen av kontinentene.

Og et annet spørsmål, hvilke land er nærmest ekvator?

Her er listen, og vi begynner vest av Afrika og beveger oss østover: Sao Tome og Principe, Gabon, Republikken Kongo, Den demokratiske republikken Kongo, Uganda, Kenya, Somalia, Maldivene, Indonesia, Kiribati, USAs ytre småøyer, Ecuador, Colombia og Brasil. Også, hvor lang er 1 lengdegrad? Lengdegrad eller meridian er en tenkt linje i jordens koordinatsystem som går mellom Nordpolen og Sydpolen. En meridian har form som en halv ellipse og er 20 003,9315 km (WGS 84) lang.

I forhold til dette, hvor langt er det fra nordpolen til sydpolen?

Ved ekvator, det vil si ved breddegrad 0, er avstanden mellom to lengdegrader lik 111,3 kilometer (km), som er tilnærmet lik avstanden mellom to breddegrader. Ved 45° N eller S er avstanden 78,9 km, mens den er 0 km ved 90° N eller S (Nordpolen/Sydpolen). Hva kalles breddegrad 0? Breddegraden spesifiserer hvor på jordoverflaten et punkt er i nord–sør-retning. Den angis som et vinkelmål som går fra 0° ved ekvator til 90° ved polene (Nordpolen eller Sydpolen).

I forhold til dette, hvor mange nautiske mil per knop?

Nautisk mil er også utgangspunktet for fartsenheten knop, da én knop er lik én nautisk mil per time, altså 1852 m/t, eller 1,852 km/t.

By Verbenia

Hvor mange nautiske mil er det rundt jorda? :: Hva er EU Kort fortalt?
Nyttige lenker