Hjem > H > Hvor Mange Nautiske Mil Er Det Rundt Jorda?

Hvor mange nautiske mil er det rundt jorda?

Ideell rute er 22 500 nautiske mil, og det gir en snittfart på 22 knop.

Les mer

Dessuten, hvor mye er 1 nautisk mil?

Én internasjonal nautisk mil er definert som nøyaktig 1852 meter, som er lik den avrundede gjennomsnittlige lengden av ett breddeminutt på Jorden. Én nautisk mil deles videre inn i ti kabellengder à 185,2 m. Tilsvarende, hvordan finner man ut omkretsen? Omkretsen er summen av alle sidene.

Hva er omkretsen av halvsirkelen med diameter 2?

Sirkelbuen er halvparten av hele sirkelen, altså 2πr2=πr. I tillegg er diameteren 2r. Totalt blir dermed omkretsen πr+2r= (π+2)r. Hva er formelen til sirkel? For å finne areal av en sirkel må du bruke formelen A=πr2. Denne kan leses som areal er lik pi ganger radius ganger radius. Pi er 3,14 i skolesammenheng, så gang radius med radius, og gang de deretter sammen med 3,14 for å få arealet av sirkelen. Noen steder står det A=πr2 hvor radius er opphøyd i annen grad.

Og et annet spørsmål, hva er en jordplate?

Jordskorpeplate, litosfæreplate eller tektonisk plate er dei oppdelte platene som dannar det stive ytre skalet til jorda. Dei består av jordskorpe og øvre del av mantelen. Jordskorpa er ikkje fast og samanhengande over heile jorda, men delt opp i fleire plater som «flyt» på den mjukare astenosfæren. I forhold til dette, hva er forskjellen på havbunnsplater og kontinentplater? Kontinentalplater utgjør kontinenter og tørt land, mens havbunnsplater (oseanplater) utgjør havbunnen. Det finnes ulike teknikker for å fastslå hvordan platene har beveget seg i forhold til hverandre, kollidert, og hvor grensene mellom dem går.

I forhold til dette, hva er under jordskorpen?

Mantelen, som betyr kappe, ligger under jordskorpa og over jordens kjerne. Den ytterste delen av mantelen består av faste, tunge bergarter og utgjør sammen med de lettere bergartene i jordskorpa det vi kaller litosfæren eller steinsfæren (sfære betyr kule). Hvor stort er arealet av jordoverflaten? Jordens overflate er anslått til ca. 510 millioner km². Av dette er cirka 148 millioner km² land (innsjøer og elver medregnet), og 362 millioner km² er hav. Fordelingen av land og hav på Jorden er svært ujevn.

Hva består jordens overflate av?

GrunnstoffJordenKondritter
Jern34,627,24
Oksygen29,533,24
Silisium15,217,1
Magnesium12,714,29

By Harriott

Hva er hovedspråket i USA? :: Hvor på jorda ligger ekvator?
Nyttige lenker