Hjem > H > Hvor Gammelt Blir Et Epletre?

Hvor gammelt blir et epletre?

Vi snakker med andre ord om cirka 30 år uten beskjæring. For å få treet tilbake til «god gammel form», må vi derfor beregne å bruke litt tid. En gradvis beskjæring over tre år anbefales. Årsaken til at ikke alt kan beskjæres på en gang, er at da vil treet rett og slett få skikkelig sjokk.

Les mer

Hvordan vite om epler er modne?

For å ta denne testen må du tippe eplet på stilken 90 grader, eller til siden. Hvis frukten er moden vil den falle av stilken. Det betyr at frukten er klar til å høstes. Hvis stilken blir sittende på treet og frukten faller av, bør du vente litt til før du høster dem. Hvor får man kjøpt epletre? Utvalget er stort i Hageland, og du kan få epler som passer akkurat til din hage. Når du har bestemt deg for å kjøpe et epletre, og tar turen til Hageland for å finne ditt tre, vil vi gjerne vite litt om hvor du har tenkt å plante treet.

Hvor vokser epler?

I Norge dyrkes epler for salg i de varmeste strøkene på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet, i Trøndelag nesten bare til eget bruk og lenger nord bare til eget bruk og bare på enkelte av de varmeste stedene. I Norge dyrkes mange eplesorter. Du kan også spørre hvor lenge kan man lagre epler? Epler kan oppbevares på kjøkkenbenken, men da vil de ganske raskt bli overmodne og etterhvert råtne. Grønnsaksskuffen i kjøleskapet er det beste stedet. Ideell temperatur er faktisk helt ned mot null grader. Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt kan de holde seg i 10 dager i kjøleskapet.

Derav, hva skal jeg gjøre med alle eplene?

ereplene

Modne epler skal også slippe lett fra stilken.

  1. Eplekake. Om høsten baker du ikke sjokoladekake, da er det eplekake som gjelder.
  2. Mormors epledessert.
  3. Eplesyltetøy.
  4. Eplegrøt.
  5. Kandiserte epler.
  6. Eplemost/-juice.
  7. Tilslørte bondepiker.
  8. Eple på havregrøt.
Og et annet spørsmål, kan man fryse ned epler? Frukt som epler, pærer, plommer og moreller kan fryses rå eller etter ved å først gi frukten et lett oppkok i sukkerlake. Større frukt må deles før frysing, uansett om de fryses rå eller kokt. Frukten kan da skjæres opp i båter eller biter - genialt å ha til desserter og smoothies!

Angående dette, hva er bra med grønne epler?

Grønne epler bidrar til å bekjempe betennelser.

Det er også pektin i skallet som gir oss vitaminer og mineraler som bidrar til å bekjempe infeksjoner. Hvis du lider av leddgikt eller artrose, spis et eple, med skallet og alt!
Ta dette i betraktning, hvilken farge på eple er sunnest? Når du er kommet til frukt- og grønnsaksavdelingen på butikken er det mange gode grunner til å velge de mørke, røde eplene. De røde fruktene inneholder mye mer av antioksidantet antocyanin - og jo mørkere rød frukten er, desto mer inneholder den.

Er eple slankemat?

Kalorimessig er også epler et godt valg, fordi de inneholder bare halvparten så mye kalorier som banan, mango og druer - og mye færre kalorier enn for eksempel hvitt brød. Bytter du ut to skiver hvitt brød med et eple om dagen, vil du ifølge den danske Sundhedsstyrelsen gå ned åtte kilo.

By Ree

Hva er forskjellen på dialekt og sosiolekt? :: Hva er forskjell på CHAdeMO og CCS?
Nyttige lenker