Hjem > H > Hvor Lang Tid Tar Det Å Få Fødselsattest?

Hvor lang tid tar det å få fødselsattest?

Som hovedregel kan du få fødselsattest hvis du er født i Norge. Er du født i utlandet må du kontakte myndighetene i det landet du er født. Adopterte som er født i utlandet kan få fødselsattest i de fleste tilfeller.

Les mer

Ta dette i betraktning, er jeg bosatt i norge?

Oppholder du deg i Norge i mer enn 183 dager i en tolvmånedersperiode, blir du skattemessig bosatt i Norge. Det samme gjelder om du oppholder deg i Norge i mer enn 270 dager i løpet av en trettiseksmånedersperiode. Alle hele eller deler av kalenderdøgn med opphold i Norge tas med ved beregning av antall dager. Hvordan bevise at man bor i Norge? En bostedattest dokumenterer hvor du bor og hvor lenge du har bodd der. I tillegg dokumenterer attesten hvor lenge du har bodd i Norge, og i nåværende kommune. Hvis du har d-nummer, eller ikke er bosatt i Norge, kan du ikke bestille bostedsattest.

Og et annet spørsmål, hvordan finne tidligere adresser?

Kontakt først Skatteetaten. Om du trenger eldre opplysninger og er henvist til Arkivverket, kan du bruke dette skjemaet. Hva er bostedsbevis? Bostedsattest ("bostedsbevis") er en utskrift fra folkeregisteret som viser hvilken adresse du er registrert med som fast boligadresse.

Angående dette, hvor ofte kan man endre adresse?

Hvis du skal flytte, må du sende flyttemelding til Folkeregisteret. Flyttemeldingen må du sende tidligst 31 dager før og senest 8 dager etter du har flyttet. Derav, hvem må jeg melde fra til når jeg skal flytte? Du er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato. Det finnes selskaper og organisasjoner som kun henter din adresseinformasjon fra Folkeregisteret. Dette gjelder blant annet banker og alle offentlige etater som NAV, Forsvaret, Lånekassen og Skatteetaten.

Hva er postboksadresse?

Postboks er en personlig og stasjonær postkasse til utleie hos postvesenet. Leietaker blir tildelt en boks med tilhørende nøkkel og unikt nummer. Tradisjonelt brukes postbokser av bedrifter som mottar store postmengder fordi det er en rasjonell funksjon. Deretter, hvor mye koster det å leie postboks?

Hva som prisesPris
Liten postboks1315,–
Stor postboks2060,–
Ved leie av ny postboks betaler du et etableringsgebyr410,–

Folk spør også hva koster leie av postboks?

Liten postboks, 1-2 brukere kr 1052. Pr. ekstra bruker kr 526. Stor postboks, 1-2 brukere kr 1648.

By Guillermo Onwunli

Hvor mange frivillige organisasjoner er det i Norge? :: Er adresse offentlig?
Nyttige lenker