Hjem > E > Er Adresse Offentlig?

Er adresse offentlig?

Folkeregisteret (eller Det sentrale folkeregister (DSF)) er et offentlig register over alle personer som har en tilknytning til Norge. Registeret har siden 1991 vært ajourført av Skattekontoret.

Les mer

Hva skal til for å bli folkeregistrert?

Folkeregistrering i Norge

  • For at du skal anses som bosatt, må oppholdet ditt i Norge vare, eller ha til hensikt å vare i minst 12 måneder.
  • Når du er medlem som bosatt i Norge, kan du oppholde deg i utlandet i inntil 12 måneder i strekk, og fortsatt være medlem i folketrygden.
Hvem er folkeregistrert i Norge? § 2-2.

Ved første gangs registrering i Folkeregisteret tildeles en person som er bosatt eller født i Norge, et fødselsnummer. Fødselsnummer kan også tildeles norsk statsborger bosatt i utlandet. For andre personer kan det tildeles et d-nummer etter regler fastsatt i forskrift.

Hvordan bevise adresse?

Du kan verifisere din adresse ved å laste opp en av følgende dokumenter:

  1. Offisielt brev fra din bank (korrespondanse, bankutskrift, kredittkortregninger, osv).
  2. Offisielt brev fra kommune, fylkeskommune eller stat.
  3. Regning tilknyttet husholdningen - Dette kan være regning på strøm, kloakk, bredbånd, eller fasttelefon.
Hva skjer hvis man glemmer å melde flytting? Hva skjer om du ikke melder flytting? Dersom du ikke blir registrert på nytt bosted i løpet av en måned, skal du registreres uten fast bosted i kommunen. Du kan også ilegges bot dersom flytting ikke meldes.

Kan man ha adresse i en postboks?

Dersom leietaker ønsker all post levert til postboksen, også den som er adressert til bolig-/besøksadresse, må det meldes adresseendring fra bolig-/ besøksadresse til postboksadressen. Adresseendring meldes på posten.no. Kan en ha to Bostedsadresser? Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter. Du må selv melde adresseendring til Posten for at all posten din skal komme frem.

Hva regnes som folkeregistrert adresse?

- Folkeregisterloven har utfyllende regler om hvor man skal ha registrert adresse. Essensen er at du skal ha registrert adresse der du har det reelle hjemmet ditt. Og så finnes det en del unntak for studenter og pendlere. Hvor lang tid tar det å bli folkeregistrert? Normalt så tar det fra 4 dager og oppover, alt etter mengden flyttemeldinger. Hvor ofte Statens Lånekasse oppdaterer adressene fra folkeregisteret bør du spørre lånekassen om.

Angående dette, når blir man registrert i folkeregisteret?

Fakta. Bosatt: En person registreres som bosatt i Folkeregisteret når han eller hun har lovlig opphold i Norge og har til hensikt å bli her i minst seks måneder.

By Millwater Ioele

Hvor lang tid tar det å få fødselsattest? :: Hvorfor kan jeg ikke betale med Vipps i butikk?
Nyttige lenker