Hjem > H > Hvilke Konsekvenser Får Et Varmere Hav For Norske Farvann?

Hvilke konsekvenser får et varmere hav for norske farvann?

Økt havtemperatur kan føre til at en rekke arter gradvis forskyves nordover. Vi kan for eksempel få mer ansjos og sardin i Nordsjøen, mens sild og makrell ventes å få større utbredelse lenger nord. At fiskearter legger ut på vandring kan by på utfordringer for forvaltningen av fiskerienes kvoter.

Les mer

Du kan også spørre hva mener vi med et karbonbudsjett?

Karbonbudsjettet er et vakkert konsept. Når vi har et mål om å begrense temperaturøkningen til under to grader, og kunnskap om hvor mye CO2 vi har sluppet ut til nå, så kan vi beregne hvor mye CO2 vi kan slippe ut i framtiden hvis vi skal være innenfor temperaturmålet. Hva vil skje hvis drivhuseffekten øker? Mange av de gassene som bryter ned ozonet i stratosfæren, er samtidig drivhusgasser. En økning av dem kan derfor føre til både høyere gjennomsnittstemperatur på jorda og samtidig økt ultrafiolett stråling ved jordoverflaten. Det vil kunne bli en katastrofal klimaendring for både mennesker, dyr og planter.

Også, hva er den største drivhusgassen?

Den viktigste drivhusgassen er vanndamp. Jordens utslipp av vanndamp blir i utgangspunktet ikke påvirket av oss mennesker. Det gjør imidlertid utslipp av andre drivhusgasser som karbondioksid (CO2), metan, dinitrogenoksid, ozon og klorfluorkarboner (KFK).12. feb. 1997 Og et annet spørsmål, hvor mange klimaflyktninger vil det bli? Det drar seg til nå. NRK meldte i oktober at 1,2 millioner amerikanere i 2018 flyttet fra sine bosteder på grunn av klimaendringer. Den amerikanske riksrevisjonen (GAO) rapporterer at landet har brukt 4000 milliarder de siste 15 årene på å hjelpe folk etter klimakatastrofer.

Så, hva er klimaflyktninger?

Klimaflyktninger. Konsekvensene av klimaendringer fører til at mange må flytte. Naturkatastrofer, mangel på vann og mat, flom og tørke er blant grunnene til at folk forlater hjemmene sine. Når folk flykter fra krig og konflikt kan de håpe på å returnere den dagen konflikten er over. Hva betyr miljøkonflikter? eks. penger eller natur, på lokalt, nasjonalt og globalt nivå. Men miljøkonflikter er også verdikonflikter, det vil si ulike meninger om hva som er viktigst å etterstrebe i et samfunn: høy økonomisk vekst og levestandard eller et godt miljø. I tillegg er det også snakk om mål- og middelkonflikter.

Hva betyr det å være asylsøker?

En person kalles asylsøker når han eller hun har søkt om beskyttelse (asyl) i Norge, og ikke har fått søknaden sin endelig avgjort. Hva betyr det å være en flyktning? Der står det at du er en flyktning hvis: du er utenfor ditt eget hjemland. du ikke kan eller tør få beskyttelse i, eller returnere til, ditt eget hjemland. dette er fordi du frykter forfølgelse på grunn av rase, religion, nasjonalitet, medlemskap i en sosial gruppe, eller politiske meninger i ditt eget hjemland.

Følgelig, kva er ein kvoteflyktning?

Overføringsflyktning er personer som vanligvis er registrert som flyktninger hos UNHCR, men som ikke kan tilbys en varig løsning i det landet de befinner seg og som derfor presenteres for overføring til et tredje land.

By Gussy Rhodie

Kan jeg se om jeg er blokkert på Messenger? :: Hvordan nå klimamål?
Nyttige lenker