Hjem > H > Hvordan Nå Klimamål?

Hvordan nå klimamål?

Den norske regjeringen la frem en handlingsplan i 2021, som beskriver hvordan Norge skal endre seg for å nå klimamålene innen 2030. Norge har som mål å bli et lavutslippssamfunn innen 2050, og redusere egne klimagassutslipp med 90-95 prosent sammenliknet med utslippsnivået i år 1990.

Les mer

Hvilke konsekvenser kan temperaturstigningen få for havet?

Når kloden varmes opp, varmes også havet opp. Og når havet varmes opp, så utvider det seg og det tar større plass. Det at jordkloden blir varmere gjør også at isbreer og innlandsis smelter og renner ut i sjøen. Dette gjør at havet stiger, i følge FNs Klimapanel. Hva skjer i drivhuseffekten? Drivhuseffekten forekommer naturlig på Jorden og andre planeter som har atmosfære. Den oppstår når drivhusgassene fanger opp varmestråling. Noe av denne varmestrålingen sendes nedover og gjør at temperaturen i lufta og ved bakken blir høyere enn den ellers ville ha vært.

Følgelig, hvor mange miljøflyktninger er det i verden?

I 2010 estimerer FN at så mye som 50 millioner er flyktninger på grunn av klimatiske endringer. FNs klimapanel (IPCC) forutser 150 millioner miljøflyktninger innen 2050. Antallet politiske og sosiale flyktninger og internt fordrevne i verden er til sammenligning rundt 43 millioner. Og et annet spørsmål, hvor kommer miljøflyktninger fra? Tre ganger så mange flykter fra miljøkatastrofer som fra krig og konflikt. Klimaflyktningene er her allerede. Med krig i Syria, Irak og i Afghanistan, kan det være vanskelig å tro. Men naturkatastrofer, tørke og flom driver flere mennesker på flukt enn krig og konflikt, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Hva er norske myndigheters klimamål?

Norges klimamål

Etter Parisavtalen skal alle land melde inn nye eller oppdaterte utslippsmål hvert femte år. Norges forsterkede klimamål er å redusere utslippene med minst 50 prosent og opp mot 55 prosent innen 2030 sammenlignet med 1990-nivå. Norge ønsker å kutte sine klimagassutslipp i samarbeid med EU.
Også, hva er klimakur 2030? Miljødirektoratet, Statens vegvesen, Kystverket, Landbruksdirektoratet, Norges vassdrags- og energidirektorat og Enova har i Klimakur 2030 analysert potensialet for å redusere ikke-kvotepliktige utslipp av klimagasser, og tiltak som øker opptaket og reduserer utslipp fra skog og annen arealbruk.

Når ikke klimamål?

Innen 2030 skal utslippene av norske klimagasser kuttes med 29 millioner tonn. En ny rapport fra Norsk Industri og DNV anslår at vi klarer rundt 13. Og et annet spørsmål, hvilke konsekvenser kan temperaturstigningen få for havet quizlet? Gjennomsnittstemperaturen vil øke, det vil bli tørke noen steder, havstigning og flom, ekstremvær, isen i Arktisk smelter - isfritt hav absorberer, permafrosten smelter - frigjør lagret metan i bakken, matproduksjonen vil synke, plante - fiske - og dyrearter vil få problemer, det ubeboelige beltet utvides,

Hvor mye vil havet stige hvis polene smelter?

Hvis all is på jorda smelter, stiger verdenshavene med omkring 70 meter. For at all denne isen skulle smelte, ville det kreve en varmere klode enn vi har i dag. Siden varmt vann tar større plass enn kaldt vann, vil havet ha steget 30 meter til.

By Hartmann Resnikoff

Hvilke konsekvenser får et varmere hav for norske farvann? :: Kan noen andre hente pakken min på Posten?
Nyttige lenker