Hjem > H > Hvor Sier De Boss?

Hvor sier de Boss?

Boss er avfall eller søppel; ordet er særlig brukt på Vestlandet og Sørlandet.

Les mer

Dessuten, hvilken dialekt snakker man i bergen?

Bergensk dialekt (ofte kalt bergensk bymål eller bare bergensk) hører til de sørvestlandske dialektene. Dialekten i Bergen avviker av historiske grunner svært mye fra talemålet i omliggende områder, på bergensk gjerne omtalt som strilemål. Er bergensk nynorsk eller bokmål? Sjølv om bergensk talemål til dels er likare nynorsk enn bokmål, har bergensk – både den «penbergenske» varianten og «gatebergensk» – store innslag av lågtyske forstavingar, endingar og lånord, som til dømes an-, be-, ge-, -het og -else, og ord som bedotten og gehalt.

Du kan også spørre hvor bruker de tjukk l?

Tjukk l er en språklyd som finnes i en rekke norske dialekter på Østlandet, i Romsdal og på Nordmøre, i Trøndelag, på Helgeland opp til Nord-Salten og enkelte andre steder. Den regnes som et av hovedskillene mellom øst- og vestnorske dialekter. Ta dette i betraktning, har bergen skarre r? Den skarrende pariserfransken ble mote på kontinentet og spredde seg til storbyer som Berlin, Köln og København. Og da skarre-r-en kom til Norge på slutten av 1700-tallet, var selvsagt Bergen – landets største by – et av stedene den etablerte seg først.

Og et annet spørsmål, hva betyr grævla?

Dette ordet blir brukt om ting som er grove å høyre på eller sjå på. Ifølgje språkdirektøren er grævligt og grævla nesten-banning. For mange på Sør-Vestlandet blir orda sett på som eit erstatningsord for jævlig. Hva betyr Jøger? Ordet gir ingen treff i de første to ordbøkene jeg står opp i, men NO14 gir følgende definisjon: "(på same tid) glad, opprømt og kry".

Hva betyr Nauden?

lide nød; vante; mangle, ta skade av, vere plaga av; vere til skade eller meins, plage. Deretter, hva betyr Ånnas? Ånnas betyr idiot. - Fela. - Du feler når det er mørkt på kvelden.

Så, hva er en humlepung?

En "Humlepung" bruker man for å tilsette humle i øl. Både for smak, aroma og konservering. Det er rett og slett en liten tøypose for å ha humleplantene oppi, slik at man får ut godsakene, men enkelt kan fjerne de utvaskede planterestene, man ikke har behov for i ølet.

By Crin

Hvor i verden er det størst befolkningsvekst? :: Hva betyr Snaisen?
Nyttige lenker