Hjem > H > Hva Betyr Snaisen?

Hva betyr Snaisen?

Snaisen betyr koseligt. Stilig! Fine,eller flotte. Fine!

Les mer

Hva er typisk bergenser?

Bergensere blir av mange sett på som brautende, breikjeftet og kvikk i replikkene, og som å ha en noe spesiell, ironisk humor. Bergensere oppleves ofte som veldig rett på sak, og kanskje som litt frekk. De er temperamentsfulle og livlige, kanskje særlig når det er sol. Hvordan sier de jeg i Bergen? I folkemålet i Bergen er de personlige pronomenene:

  • eg (e) – meg.
  • du – deg.
  • hann – hann.
  • honn – honn eller hinnar.
  • vi – oss.
  • dåkkar – dåkkar.
  • di – di.

Folk spør også er bergensk bokmål?

Fra i dag av er bergensk i praksis godkjent som norsk skriftspråk. Heretter er det for eksempel tillatt å skrive bygden, hytten, jenten, solen, barnene og syv. Det er Kultur— og kirkedepartementet som har fastsatt ny rettskrivningsnormal for bokmål med virkning fra . Hva betyr jillt? – 1)glad, stolt 2) god, fin : jille vara: gode saker, godt slag.

Hva betyr Fjåge?

Det betyr flott eller fin, og ligner litt på ett uttrykk fra Møre. Der sier vi om en stilig mann at han er fjong. Fjåge er å være i godt humør. Også, hva er en tjommi? Ordet er i slekt med det engelske "chummy" eller "chum", og betyr "kompis", "kamerat", "venn". Det opprinnelige engelske ordet ble skrevet "cham", som går tilbake til "chamber" - rom, værelse, kammer(s).

Hva betyr knall i padden?

kjusa deg! (heldiggrisen!) knall i padden (liv/ røre, kjempegreier, kuult). Hvor blir ordet tjommi brukt? Mange forstår sikkert at «hallaien» betyr «hallo», men mange har antakeligvis ikke fått med seg at «tjommi» betyr «kamerat».

Hva er et Nektingsadverb?

Nektingsadverbet "ikke"

Ordet blir uttalt ganske ulikt i de forskjellige delene av landet: Formen ikkje gjelder for hele Vestlandet og for Sørlandet utenom Kristiansand. Ikkje heter det også i Nord-Norge med unntak av Finnmark. I Finnmark sier de ikke.

By Holman Boomhower

Hvor sier de Boss? :: Hva er normal puls og blodtrykk?
Nyttige lenker