Hjem > H > Hvor Lenge Må Tre Tørke?

Hvor lenge må tre tørke?

Den beste tørkeperioden er gjerne vår og tidlig høst. Materialer med en tykkelse på opp til 2" bør ha en tørketid på ca. ett år. Større dimensjoner må ha lengre tørketid.

Les mer

Hva er fordelen med å bruke tre?

Trær fanger opp og lagrer CO₂ og motvirker derfor klimaendringene som er forårsaket av økt karbondioksid i atmosfæren. Når vi bruker tre som konstruksjonsmateriale, blir bygget i seg selv et lite karbonlager. Samtidig gror det nye trær i skogen som tar opp og lagrer enda mer CO₂. Trær er også noe vi har mye av i Norge. Hva betyr Basisdensitet? BASISDENSITET Basisdensiteten er forholdet mellom tørrvekt og råvolum. Basisdensiteten blir også brukt til omregning mellom vekt og volum.

Hva kan man bruke tre til?

Trevirke fra løvtrær, løvtrevirke, eller baretrevirke brukes i konstruksjonstrevirke som byggemateriale (trelast), ytterpanel eller innerpanel, gulvplanker, møbler, husholdningsredskaper i tre. Andre trelastmaterialer limtre, massivtre, sponplater, finerplater, trefiberplater, samt trekull brukt til grilling. Hva er forskjellen på plank og bord? Planke og bord

En planke er nokså tykk, minst 1,5 tommer, mens et bord er like bredt, men tynnere, helst ikke mer enn 1 tomme.

Og et annet spørsmål, hva betyr justert trevirke?

Justert skurlast, skåret trelast som er justert til korrekt mål etter tørking. Justeringen foretas oftest med høvelmaskin, men dette er ingen betingelse. Hva er 2 4 plank? Det som før ble kalt «2x4 toms» kalles nå «48x98 mm», som er de faktiske målene for akkurat samme trelast.

Når er det tørt nok til å male?

Fukt. Flaten som skal males bør være sval og tørr. Treets fuktighetsgrad skal ikke være høyere enn 16 %. Hvis du vil være sikker, har mange malingsforhandlere en fuktmåler du kan låne. Deretter, hvordan tørke tømmerstokker? Best å hogge vinter/ tidlig vår, før "sevja går", er da minst vann i stammen. Legges opp til tørk med strø imellom og med tett "tak", regn med nærmere ett år i tørketid (avhengig av klima/tykkelser på virket). Lån en fuktmåler på byggevareforetning å sjekk fuktnivå, bør være under 20%.

Hvor tørt skal tre være for maling?

Det skal helst gå en uke uten regn før du begynner å male. Husk at treverkets fuktinnhold maksimalt må være 15%. Dette måles med en fuktmåler. Sjekk alltid værmeldingen for å være sikker på at du har 3-5 tørre dager til å utføre jobben på (antallet dager er selvfølgelig avhengig av prosjektets omfang).

By Loreen Brentari

Hva kjennetegner Multietnolektisk norsk? :: Hvilke kjemiske stoffer er trær bygd opp av?
Nyttige lenker