Hjem > H > Hva Smaker Som Salvie?

Hva smaker som salvie?

Salvie har en kraftig smak, og brukes ofte i varme retter med andre urter. Persille, mynte, oregano og basilikum er gode sammen med salvie. Til fet fisk brukes salvie ofte sammen med timian og til svinekjøtt sammen med rosmarin.

Les mer

Folk spør også når høste salvie?

Av salvien kan du høste både blader og blomster, og bruke direkte i matlagingen, tørke eller fryse. Når blomstringen begynner, mister salvien litt av smaken sin, så for den aller mest intense aromatiske opplevelsen, kan du høste litt før blomstringen setter i gang. Hvordan oppbevare salvie? Oppbevares mørkt i en lufttett boks, eller mørkt glass. Hele blader holder best på aromaen. Sjekk først at de er helt tørre, ellers kan de mugne.

Kan man røyke salvie?

Bruken kan føre til psykiske problemer. Det er denne urten, salvie, som norsk ungdom ruser seg på. Grete Wold ved Sosialmedisinsk senter i Sandefjord. På You Tube ligger det flere videoer av norske ungdommer som røyker en uvanlig type salvie. Hvilke planter er giftige for hunder? Bjørnekjeks, blågrønnalger, eikenøtter, eføy, engletrompet, fredslilje, gladioler, gullranke, gullregn, hestekastanje, monstera, rhododendron, smaragdpalme og thuja.

Man kan også spørre hva kan jeg bruke i stedenfor timian?

Rosmarin passer – i likhet med timian – svært godt til lam. Urten har en intens, men god smak. Smaken minner lett av einebær, og lukten kan minne om barnål. Følgelig, hva lukter salvie? Salvie har en karakteristisk søt, parfymert lukt. Salvie er ikke så vanlig i Norge, men i Italia og Frankrike er den høyt skattet. Salvieplanten brukes først og fremst i varmretter. Salvie er godt i tomatsauser.

Angående dette, hvilke urter passer til fiskesuppe?

Milde urter som persille, kjørvel, basilikum og estragon passer godt til fisk. De kan enkelt brukes som et dryss på varmebehandlet fisk, men gjerne også i sauser eller smakstilsetter i tilbehøret. Ønsker du mer smak på fiskemåltidet, men vet ikke helt hva du skal velge? Prøv gressløk! Og et annet spørsmål, hvordan høste salvie? Salvie. Visste du at: Historisk sett har salvieplanten vært en viktig medisinplante og ordet salvare betyr å helbrede. Høstes ved å klippe av toppen.

Hvordan ta vare på salvie?

Stelletips: Plassering inne bør være solrik, og planten må vannes hyppig. Salvie er en flerårig krydderurt, og er et nydelig og nyttig innslag i hagen.

By Olwena

Hvordan lage salvie røkelse? :: Hvordan tar man Blodgass?
Nyttige lenker