Hjem > H > Hva Kan Man Bruke I Stedet For Salvie?

Hva kan man bruke i stedet for salvie?

Så, for hver teskje tørket salvie, bruk en teskje marjoram. Og, for hver spiseskje fersk salvia som kreves i oppskriften, bruk en teskje tørket marjoram.

Les mer

Følgelig, hvilket krydder kan erstatte salvie?

Salvie kan brukes sammen med mange andre krydderurter, som persille, mynte, merian, oregano og basilikum. Til fet fisk brukes salvie ofte sammen med timian og til svinekjøtt sammen med rosmarin. Også, hva kan jeg bruke i stedenfor timian? Rosmarin passer – i likhet med timian – svært godt til lam. Urten har en intens, men god smak. Smaken minner lett av einebær, og lukten kan minne om barnål.

Hva smaker salvie?

Smaken er kraftig krydret og lett bitter. Bladene brukes hele som pynt, eller hakket som smakstilsetning. La gjerne salvie koke med maten din. Urten tåler nemlig varmehandlingen godt, og gir fra seg en herlig smak. Tilsvarende, hva slags krydder må man ha? - Kjøp inn krydder du bruker mye. Ofte er det oregano, timian, einebær, paprikapulver, kanel, kardemomme, vanilje, muskatnøtt, tørket chili og hvitløk, sier Mohn. Den anerkjente kokken Bent Stiansen anbefaler å ha krydder som karri, cayennepepper, chili, estragon, rosmarin og timian som basiskrydder.

Følgelig, hva passer dill til?

Dill passer ypperlig til fisk og skalldyr, og kan finhakkes til dressinger, marinader og sauser. Dill har sin selvfølgelige plass sammen med gravlaks, dillsaus, reker, krepseanretninger, potetretter og salater. Hvor kommer oregano krydder fra? Oregano vokser vilt flere steder i Europa, Asia og Amerika, og man kan bruke hele urten til krydder i ulike matretter. Man kan altså bruke knopper, stilker og blad i både fersk og tørket form.

Man kan også spørre hva kan man bruke rosmarin til?

Rosmarin tåler varmebehandling godt, og egner seg i gryter og til lammelår. Den kan brukes til pølser, farser samt i supper og stuinger. Den smaker også kjempegodt på ovnsbakte poteter og sammen med kylling. Malt rosmarin kan også tilsettes kjeks, mens friske skudd setter en god smak på eddik, vin og oljer. Dessuten, hvordan tørke rosmarin? Fjern bladene fra stilkene, og legg bladene utover en ovnsrist eller en bakeplante med bakepapir. Pass på at bladene ikke dekker hverandre. Sett ovnen på varmluft uten varme og sett ovnsdøra på gløtt. Det går fint an å tørke flere brett samtidig.

Hva lukter salvie?

Salvie har en karakteristisk søt, parfymert lukt. Salvie er ikke så vanlig i Norge, men i Italia og Frankrike er den høyt skattet. Salvieplanten brukes først og fremst i varmretter. Salvie er godt i tomatsauser.

By Sapers Lohrman

Hvilke symptomer gjelder for både hjerteinfarkt og hjertekrampe? :: Hvordan lage salvie røkelse?
Nyttige lenker