Hjem > E > Er Salvie Spiselig?

Er salvie spiselig?

Det finnes flere ulike salvier, både krydderurter, sommerblomster og stauder. Den vi kaller bare salvie, og som vi bruker i som krydderurt til matlaging har vitenskaplig navn Salvia officinalis .

Les mer

Hva smaker salvie?

Smaken er kraftig krydret og lett bitter. Bladene brukes hele som pynt, eller hakket som smakstilsetning. La gjerne salvie koke med maten din. Urten tåler nemlig varmehandlingen godt, og gir fra seg en herlig smak. Og et annet spørsmål, når høste salvie? Av salvien kan du høste både blader og blomster, og bruke direkte i matlagingen, tørke eller fryse. Når blomstringen begynner, mister salvien litt av smaken sin, så for den aller mest intense aromatiske opplevelsen, kan du høste litt før blomstringen setter i gang.

Også, hva kan jeg bruke i stedenfor timian?

Rosmarin passer – i likhet med timian – svært godt til lam. Urten har en intens, men god smak. Smaken minner lett av einebær, og lukten kan minne om barnål. Så, hva slags krydder må man ha? - Kjøp inn krydder du bruker mye. Ofte er det oregano, timian, einebær, paprikapulver, kanel, kardemomme, vanilje, muskatnøtt, tørket chili og hvitløk, sier Mohn. Den anerkjente kokken Bent Stiansen anbefaler å ha krydder som karri, cayennepepper, chili, estragon, rosmarin og timian som basiskrydder.

Hva hjelper salvie te mot?

Salvie er en av de aller eldste legeplantene vi kjenner til. Medisinsk brukes salvie i dag blant annet mot halsonde, treg mage, uregelmessig menstruasjon, nattsvetting, luftveisplager, fordøyelsesplager og som kvinneurt. Også, kan man røyke salvie? Bruken kan føre til psykiske problemer. Det er denne urten, salvie, som norsk ungdom ruser seg på. Grete Wold ved Sosialmedisinsk senter i Sandefjord. På You Tube ligger det flere videoer av norske ungdommer som røyker en uvanlig type salvie.

Og et annet spørsmål, hvilke planter er giftige for hunder?

Bjørnekjeks, blågrønnalger, eikenøtter, eføy, engletrompet, fredslilje, gladioler, gullranke, gullregn, hestekastanje, monstera, rhododendron, smaragdpalme og thuja. Følgelig, hva lukter salvie? Salvie har en karakteristisk søt, parfymert lukt. Salvie er ikke så vanlig i Norge, men i Italia og Frankrike er den høyt skattet. Salvieplanten brukes først og fremst i varmretter. Salvie er godt i tomatsauser.

Hvilke urter Passer til fiskesuppe?

Milde urter som persille, kjørvel, basilikum og estragon passer godt til fisk. De kan enkelt brukes som et dryss på varmebehandlet fisk, men gjerne også i sauser eller smakstilsetter i tilbehøret. Ønsker du mer smak på fiskemåltidet, men vet ikke helt hva du skal velge? Prøv gressløk!

By Heiner Rollman

Hvordan lage salvie te? :: Kan man røyke salvie?
Nyttige lenker