Hjem > H > Hvordan Smaker Bokhvete?

Hvordan smaker bokhvete?

Bokhvete har ingenting med hvete å gjøre. Det er altså ikke et korn, men kommer fra en gressplante og er en slags nøtt. Den har nydelig nøtteaktig smak og er rik på protein. Bokhvete er særlig rik på en aminosyre som heter lysin.

Les mer

Tilsvarende, hva kan erstatte bokhvete?

Quinoamel

  • Rismel. Dette passer spesielt god til kake- og brødbakst, supper og sauser.
  • Maismel. Maismel er laget av tørkede maiskjerner og finnes i både som fint og grovt mel.
  • Kikertmel. Kikertmel brukes mye i Midtøsten og landene rundt Middelhavet.
Hvordan lage bokhvete? Kok opp en del bokhvete med to deler vann i ti minutter. La det deretter stå i ti minutter og trekke. Ha på litt salt og bland sammen med alle andre godsaker du finner.

Hvor vokser bokhvete?

Man antar at bokhveten kommer fra Central- eller Nordøst – Asia, der den selv i dag vokser vilt. Det finnes mange arter både i Sibir og i Kina. Den vanlige bokhveten ble dyrket i Kina allerede i det 10. århundre, og kom til Europa gjennom Tyrkia og Russland i det 14. Hvor får man kjøpt glutenmel? Slik får du tak i det: Noen få helsekostbutikker og økologiske butikker selger glutenmel, men det er ofte veldig dyrt. Du kan bestille billig fra iHerb på nett.

Tilsvarende, er det gluten i semulegryn?

Semulegryn er et grovt, gult mel som kan forveksles med maismel. Til tross for sin gule farge, kommer ikke semulegryn fra mais. Den er tradisjonelt laget av durumhvete. Følgelig er semulegryn ikke glutenfritt. Og et annet spørsmål, er det gluten i byggmel? Kornsorter som hvete, bygg, rug og spelt inneholder glutenproteinet. Dette proteinet gjør at mel fra disse kornsortene egner seg godt til baking. Imidlertid er det 7–8 % av Norges befolkning som ikke tåler gluten. Av disse er det 1-2 % som har sykdommen cøliaki.

Hva er Amaranthmel?

Amaranthmel - Selv om amarant ikke er et korn, blir det brukt som det. Smaken er lett krydret. Amaranthmel brukes i alt fra brødbakst til pannekaker, jevning av sauser og til grøt, og kan med fordel blandes med andre meltyper. Bokhvete/Bokhvetemel – Tross navnet er bokhvete ikke i slekt med hvete. Ta dette i betraktning, er urkorn glutenfritt? Urkorn har også mindre stivelse enn moderne hvete, men kan likevel IKKE inntas dersom en har cøliaki.

Kan man bytte ut hvetemel med havremel?

Mat som inneholder mye fiber er nemlig kalorifattig og gjør at du beholder metthetsfølelsen lengre, og er i tillegg godt for fordøyelsen. – Bytt ut deler eller alt hvetemelet med havremel. Med havremel kan du for eksempel lage saftige og fiberrike muffins, som er like gode til frokost som til kveldskosen.

By Meagher Miggo

Hvor lenge varer gjeldsforsikring? :: Hvor sunt er bokhvete?
Nyttige lenker