Hjem > H > Hva Er Salvie Bra For?

Hva er salvie bra for?

Fordøyelsesfremmende, leverstyrkende, krampeløsende, avslappende, antirevmatisk, astringerende (sammentrekkende), blodstillende, smertestillende, antiseptisk, rensende, blodsukkersenkende, varmende tonikum, urindrivende, menstruasjonsfremmende, svettedempende, stanser melkeproduksjonen hos ammende.

Les mer

Hva kan salvie erstattes med?

Salvie kan brukes sammen med mange andre krydderurter, som persille, mynte, merian, oregano og basilikum. Også, kan man røyke salvie? Salvia divinorum kan tygges eller røykes for å oppnå opplevelser som spenner fra ukontrollerbar latter til mer intenst endrede tilstander. Rusvirkningen er av kortere varighet enn for de fleste andre hallusinogener, fra 5 til 90 minutter, avhengig av om det tygges eller røykes.

Hva smaker salvie?

Smaken er kraftig krydret og lett bitter. Bladene brukes hele som pynt, eller hakket som smakstilsetning. La gjerne salvie koke med maten din. Urten tåler nemlig varmehandlingen godt, og gir fra seg en herlig smak. Også, er salvie spiselig? Det finnes flere ulike salvier, både krydderurter, sommerblomster og stauder. Den vi kaller bare salvie, og som vi bruker i som krydderurt til matlaging har vitenskaplig navn Salvia officinalis .

Hvordan lage salvie te?

Tørket mynte- og salviete

Sjokolademynten og salvien bruker jeg til te. Jeg tar en håndfull blader og har dem i en tekanne, heller på vann og lar det trekke i noen minutter. Teen er koffeinfri og forfriskende.
Ta dette i betraktning, hva kan jeg bruke i stedenfor timian? Rosmarin passer – i likhet med timian – svært godt til lam. Urten har en intens, men god smak. Smaken minner lett av einebær, og lukten kan minne om barnål.

Hva slags krydder må man ha?

- Kjøp inn krydder du bruker mye. Ofte er det oregano, timian, einebær, paprikapulver, kanel, kardemomme, vanilje, muskatnøtt, tørket chili og hvitløk, sier Mohn. Den anerkjente kokken Bent Stiansen anbefaler å ha krydder som karri, cayennepepper, chili, estragon, rosmarin og timian som basiskrydder. Man kan også spørre hva kan man bruke rosmarin til? Rosmarin tåler varmebehandling godt, og egner seg i gryter og til lammelår. Den kan brukes til pølser, farser samt i supper og stuinger. Den smaker også kjempegodt på ovnsbakte poteter og sammen med kylling. Malt rosmarin kan også tilsettes kjeks, mens friske skudd setter en god smak på eddik, vin og oljer.

Dessuten, er det farlig å røyke kattemynte?

Bivirkninger ved overdosering kan være hodepine, illebefinnende, kvalme og oppkast. Vær oppmerksom på at effekten av alkohol og beroligende midler kan øke ved samtidig bruk av kattemynte. Å røyke kattemynte sies å kunne gi en mildt hallusinogen virkning.

By Sherman Brownie

Kan man røyke krydder? :: Hvor trives rødkløver?
Nyttige lenker