Hjem > K > Kan Man Røyke Salvie?

Kan man røyke salvie?

Bruken kan føre til psykiske problemer. Det er denne urten, salvie, som norsk ungdom ruser seg på. Grete Wold ved Sosialmedisinsk senter i Sandefjord. På You Tube ligger det flere videoer av norske ungdommer som røyker en uvanlig type salvie.

Les mer

Hva slags krydder må man ha?

- Kjøp inn krydder du bruker mye. Ofte er det oregano, timian, einebær, paprikapulver, kanel, kardemomme, vanilje, muskatnøtt, tørket chili og hvitløk, sier Mohn. Den anerkjente kokken Bent Stiansen anbefaler å ha krydder som karri, cayennepepper, chili, estragon, rosmarin og timian som basiskrydder. Folk spør også hvilke planter er giftige for hunder? Bjørnekjeks, blågrønnalger, eikenøtter, eføy, engletrompet, fredslilje, gladioler, gullranke, gullregn, hestekastanje, monstera, rhododendron, smaragdpalme og thuja.

I forhold til dette, hva kan brukes i stedet for salvie?

Så, for hver teskje tørket salvie, bruk en teskje marjoram. Og, for hver spiseskje fersk salvia som kreves i oppskriften, bruk en teskje tørket marjoram. Folk spør også hvordan rense krystaller med salvie? Til rens av stein og krystall, klipp deler av salvien opp og legg det i en skål. Legg krystallen oppå, og salvien vil trekke ut all negativ energi iløpet av natten. Til rens av gjenstander generelt, tenn på en kvist eller hele salvien, og hold det du ønsker å rense over røyken.

Kan urter overvintre ute?

– Godt snødekke er alltid en fordel, med krydderplanter som alle andre planter, det isolerer mot den hardeste kulda. – Dersom urtene står i krukker så vil det gjøre de mindre herdige. Men mange urter lar seg fint overvintre i krukker! (hvilken vil avhenge av hvor kaldt det blir hos deg). Kan basilikum være flerårig? Imidlertid er basilikum flerårig og kan derfor vare i flere år innendørs bare den får godt nok med lys og varme. Basilikum kan vokse svært fort og vokser mye bedre om den blir trimmet. Ved dyrking ute må du være oppmerksom på at basilikum er en lunefull plante.

Skal urter klippes ned?

Noe mange ikke vet om, men som også er viktig, er ifølge Auke å klippe plantene. – I det man kjøper urtene er de ofte store og fine, men det skal ikke være så mye planteverk på dem når de plantes. De vil tåle mer om du klipper dem halvveis ned, forklarer hun. Deretter, kan salvie tørkes? Urter som er fine å tørke: Timian, rosmarin, dill, salvie og oregano. Urter kan både tørkes og fryses på flere forskjellige måter, og noen urter passer bedre til det ene enn til det andre.

Du kan også spørre hvordan tørke salvie?

Heng urtene i opp-ned på et mørkt, luftig sted og la dem tørke, gjerne i et gråpapir som unngår at de blir støvete. De er tørre nok når bladene knuser mellom fingertuppene.

By Cargian Tacopino

Er salvie spiselig? :: Hvordan overvintre salvie?
Nyttige lenker