Hjem > H > Hvor Lenge Skal Pasientjournaler På Sykehus Oppbevares?

Hvor lenge skal pasientjournaler på sykehus oppbevares?

Videre påpekes det i bestemmelsens andre ledd at pasientjournalene skal oppbevares til det ikke lenger antas å bli bruk for dem. Imidlertid sier bestemmelsen også at den kan oppbevares utenfor virksomheten (i arkivdepot), men at dette ikke «bør skje før det har gått minst 10 år etter siste innføring i journalen».

Les mer

Hva er god journalføring?

Journalen skal føres i samsvar med god yrkesskikk og skal inneholde relevante og nødvendige opplysninger om pasienten og helsehjelpen, samt de opplysninger som er nødvendige for å oppfylle meldeplikt eller opplysningsplikt fastsatt i lov eller i medhold av lov. Ta dette i betraktning, hvem kan lese en epj? Tilgang til helseopplysninger i elektronisk pasientjournal (EPJ) skal i utgangspunkt kun gis til helsepersonell i den grad dette er nødvendig for å yte pasienten helsehjelp og i den grad pasienten ikke motsetter seg det.

Følgelig, har helsepersonelloven en bestemmelse om journalsnoking?

Dette hullet er nå tettet ved den nye bestemmelsen i helsepersonelloven § 21A, som forbyr «journalsnoking». Det gir et klart lovforbud mot det å tilegne seg pasientopplyninger uten at man har tjenestelige behov for det. Hvem er Journalansvarlig? Den journalansvarlige skal ta stilling til hvilke opplysninger som skal stå i journalen5). Dette innebærer at den journalansvarlige har beslutningsmyndighet om hva som skal stå i pasientjournalen med de unntak som følger av helsepersonelloven og journalforskriften. Dette ansvaret kan ikke overprøves av avdelingsleder.

Derav, har du lov å dele taushetsbelagte opplysninger med samarbeidende helsepersonell?

I utgangspunktet gjelder taushetsplikten også mellom helsepersonell. Helsepersonelloven § 25 åpner for at samarbeidende personell kan dele opplysninger når det er nødvendig for å gi forsvarlig helsehjelp. Pasienten kan motsette seg at opplysninger gis til samarbeidende helsepersonell. Hvor kan jeg se min pasientjournal? Pasientjournalen på helsenorge.no er en tjeneste som gir deg tilgang til din originale sykehusjournal. Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal.

Man kan også spørre hva er sakens dokumenter?

4.1 Begrepet ”sakens dokumenter” i fvl § 18

Ifølge Norsk lovkommentar omfatter saksdokumentbegrepet ”brev, uttalelser m.m. som er skrevet i anledning saken eller trukket inn i saken som bevis”. Enkelt sagt er ”sakens dokumenter” alle dokumenter som er journalført i saken.
I forhold til dette, hva menes med meroffentlighet? Meroffentlighet betyr at et forvaltningsorgan alltid skal vurdere om et dokument likevel skal gjøres kjent helt eller delvis, selv om det etter bestemmelser i loven kan unntas fra offentlighet.

I forhold til dette, hva er forvaltningsrett?

Forvaltningsrett er læren om rettsregler for utøvelse av offentlig forvaltning og myndighet, og offentlig saksbehandling. Ofte definert gjennom hvilken virksomhet de utøver og hvordan de er organisert. Forvaltningsrett er en underavdeling av Offentlig rett, i likhet med Statsrett, Strafferett og Prosessrett.

By Hayden Cunninghan

Hvordan ta ut SIM-kort på Samsung? :: Hvem har rett til innsyn i pasientjournal?
Nyttige lenker