Hjem > H > Hvilke Ordklasser Har Vi På Norsk?

Hvilke ordklasser har vi på norsk?

De norske ordklassene er:

  • substantiv.
  • verb.
  • adjektiv.
  • pronomen.
  • determinativ.
  • preposisjon.
  • adverb.
  • subjunksjon.

Les mer

Også, hvilken ordklasse er navn?

Ordklasser i norsk

Substantiv – navn på steder, personer, ting og fenomener. Adjektiv – beskriver substantiv. Pronomen – settes i stedet for et substantiv.
Og et annet spørsmål, hvilken ordklasse tilhører ordet det? De fleste pronomen er personlige pronomen: jeg, du, han, hun, den, det, vi, dere, de. Men vi har også spørrepronomen, ubestemte pronomen (man) og resiprokt pronomen (hverandre).

Så, hvilken ordklasse tilhører ordet din?

Ahmadiordklasse substantiv, egennavn
detordklasse pronomen
dinordklasse determinativ, eiendomsord form hankjønn bøyning din, di, ditt, dine
diskotekordklasse substantiv form ubestemt entall / ubestemt flertall bøyning et diskotek, diskoteket, diskotek, diskotekene
Hvilke 10 ordklasser har vi? Ord i norsk språk deler vi inn i ordklassene substantiv, verb, adjektiv, pronomen, bestemmerord (determinativ), preposisjon, adverb, konjunksjon (sideordningsord), subjunksjon (underordningsord) og interjeksjon. Egenskapene til et ord avgjør hvilken ordklasse ordet tilhører.

Hva er pronomen på norsk?

Pronomen er en ordklasse med ord som står i stedet for andre ord. Et pronomen står vanligvis i stedet for et substantiv, eller det viser til noe eller noen i den situasjonen de brukes i. Hva er et Bestemmerord? Bestemmerord (determinativer) er ord som bestemmer substantivet nærmere. Vi har tre hovedtyper determinativer: eiendomsord, pekeord og mengdeord .

Er som en konjunksjon?

Ekte konjugerende konjunksjoner binder sammen, slik som og og samt. Disjunktive konjunksjoner binder sammen alternativer, slik som eller. Tilsvarende, hvilke ord er substantiv? Substantiv er en ordklasse med ord som betegner blant annet personer, ting og begreper. Substantiver kan vanligvis bøyes i tall (entall og flertall) og ofte i bestemthet (bestemt og ubestemt form). På norsk kan substantiver kjennes igjen ved at de kan opptre med ubestemt artikkel foran seg.

Hvilken ordklasse tilhører ordet min?

Determinativ er et ord som sier noe om substantivet: Denne bilen (påpekende pronomen). Min veske (eiendomspronomen). En bil, ei veske eller et hus (artikler).

By Ghiselin

Er som en subjunksjon? :: Hva er startdisken på en Mac?
Nyttige lenker