Hjem > H > Hvor Er Det Tørrest I Norge?

Hvor er det tørrest i Norge?

Norges tørreste sted er Skjåk, som i snitt bare får 130 millimeter nedbør i sommermånedene.

Les mer

Hvilken kommune har minst nedbør?

Longyearbyen har en årsmiddel på 190 mm og er det stedet i Norge som får minst nedbør. Hvorfor regner det så lite i Skjåk? Skjåk, midt inne i høyfjellene i Sør-Norge, er tørrest i Fastlands-Norge. Her sperrer fjellene veien for fuktig luft fra alle kanter.

Angående dette, hvor mye regner det i skjåk?

Skjåk er det tørreste stedet i hele Norge. I gjennomsnitt regner det årlig 278 millimeter i kommunen, som ligger lengst nord i Ottadalen i Oppland. Til sammenligning har Oslo har en årsnedbør på 763 mm. Faktisk kan Skjåk nesten defineres som en ørken, der kravet er mindre enn 250 millimeter nedbør i året. Man kan også spørre hva er kulderekorden i norge? Den laveste temperaturen som er blitt målt i Norge i løpet av de siste 30 årene, er nemlig nesten ti grader kaldere. Rekorden på 51,2 grader, som også ble målt i Karasjok, ble satt den 28. januar 1999. Dette er den eneste gangen det er målt under 50 minusgrader siden 1986.

Deretter, hvor er det minst snø i norge?

Minst snø på årets mest snørike dag (opp til 300 m.o.h.):

Bømlo får aller minst snø i lavlandet. Snøforholdene varierer etter hvor høyt i terrenget du befinner deg.
Du kan også spørre hvordan oppstår fønvind? Føn eller føhn er en spesielt varm, tørr vind som kommer ned fra en fjellkjede. Den oppstår når fuktig luft presses opp langs fjellkjeden, avgir det meste av fuktigheten som orografisk nedbør og kommer ned igjen på lesiden som tørr og relativt varm luft.

Hvor er det mest nedbør i Norge og hvor er det minst nedbør?

Hvor er det mest nedbør i Norge, og hvor er det minst? Det er mest nedbør på Vestlandet, og i Trøndelag, Nordland og Troms på grunn av lavtrykk. Det er minst nedbør i innlandet, som f. eks ved Sjåk og Røros, samt oppe i nord ved Karasjok. Dessuten, hvor i landet regner det minst? Skjåk i Gudbrandsdalen er det stedet som har minst nedbør av våre stasjoner. Her kommer det mindre enn 1/10 av nedbøren som kommer på Brekke. Årsnormalen her er nemlig 278 millimeter.

Hvor er det varmeste stedet i Norge?

Kåret Norges varmeste kommune

Nesbyen satte norsk varmerekord 20. juni 1970 med 35,6 grader. Om Nesbyen brukes ofte uttrykket bakerovn, at varmen holder seg inne i dalen, sier han til DinSide.

By Kelleher Aper

Hvilken by regner det mest i? :: Hva heter figurene i Donald Duck?
Nyttige lenker