Hjem > H > Hva Er Kerning På Norsk?

Hva er Kerning på norsk?

kerning Eng. betegnelse på justering av avstand mellom to bokstaver (bokstavpar). Uttrykket er på vei inn i norsk terminologi, men blir brukt så å si om enhver justering av bokstavmellomrom, og blir ofte blandet sammen med begrepet «tracking» både på engelsk og på norsk.

Les mer

Angående dette, hva er et annet ord for fonts?

Font er et ord som er knyttet til typografisk skrift eller skrifttype som både faglig og i hverdagstale brukes om flere litt ulike begreper – skrift, skriftsnitt, skrifttype, skriftfamilie og lignende. Man kan også spørre hvilken font brukes i bøker? Seriffer i en skrifttype betyr altså at bokstavene har fått tverrstreker oppe og nede. Slike fonter, som Times New Roman, blir ofte i fysiske bøker, og poenget er at de angivelig skaper en tydeligere sammenheng mellom bokstavene som øker lesbarheten.

Deretter, hvordan velge riktig font?

Er det et langt stykke tekst, velger du en font men god leselighet og behandler den med tanke på optimal lesbarhet. Hvis innholdet derimot er mindre i omfang, gir det andre muligheter og man bør utforske om man bør velge mer utradisjonelt for å skape et typografi som spisses mer mot hva som ønskes kommunisert. Hva er typografiske virkemidler? Typografi omfatter bruken av skrift, bokstaver og andre grafiske elementer i trykkerfaget og i grafisk design. Begrepet brukes også om den visuelle formen på trykt tekst. Typografi er et håndverk som oppstod med boktrykkerkunsten på 1500-tallet med setting og trykking av tekst ved hjelp av ulike teknikker.

I forhold til dette, hva er en typograf?

Typografi er utforming og fremstilling av – primært – tekstlige budskap, vanligvis med tanke på trykking, digital presentasjon eller annen mangfoldiggjøring; samt den visuelle formen på typografert tekst. Folk spør også hvilken skriftstørrelse skal jeg bruke? 12 punkt skrift er stort nok

Skriftstørrelser følger skrifttypen og varierer med type skrift. En bokstav i størrelse 12 punkter i én skrifttype er ikke like stor som i en annen. Derfor er det ikke mulig å sammenligne direkte. Skriftstørrelsene ble derfor skalert etter Times New Roman som finnes i Word.

Hvor skal Figurliste være?

I store rapporter er det ofte ryddig å ha en figurliste og en tabelliste som viser til nummererte sider hvor de forskjellige figurene og tabellene er å finne. Skal man ha sidetall på innholdsfortegnelse? De tre første sidene, altså forsiden og de to sidene med innholdsfortegnelsen skal ikke ha sidetall, men resten av dokumentet skal ha sidetall og antall sider, side X av Y, i bunnteksten.

Du kan også spørre hvordan skal vedlegg nummereres?

Eventuelt vedlegg

Hvert vedlegg nummereres: Vedlegg 1, Vedlegg 2, osv. Vedlegg som har flere sider skal sidenummereres (pagineres) - hvert vedlegg begynner med side 1. HUSK å paginere oppgaven, sett inn sidetall fra og med ark 2. Med andre ord skal ikke tittelbladet ha sideangivelse.

By Docia

Hvordan sette inn Figurliste? :: Hva betyr tre prikker?
Nyttige lenker