Hjem > H > Hvor Mye Er Frimerkene Mine Verdt?

Hvor mye er frimerkene mine verdt?

Mange vet at det er mulig å samle norske merker og førstedagsbrev, og at gamle frimerker kan ha høy verdi. Vi hører om frimerkeauksjoner hvor det settes salgsrekorder i millionklassen. Det som ikke kommer fram i alminnelighet er mangfoldet innen frimerkesamling.

Les mer

Kan A frimerker brukes?

Kan jeg fortsatt bruke gamle A-frimerker? Valørløse A-frimerker kan brukes på vanlig måte etter nyttår. De får samme verdi som ny pris for sending av brev opptil 20 g. Dette gjelder både innland, Europa og verden. Tilsvarende, hva menes med a post? A-post (A-prioritert) var høyest prioritert og skulle normalt bli levert dagen etter at et brev ble postlagt. A-post ble framsendt med fly dersom det kom raskere fram. B-post (B-økonomi) var billigere å sende, og ble normalt levert i løpet av 3–5 dager.

Også, hvor mange frimerker må jeg bruke?

Du kan bruke frimerker på brev opptil to kilo. Prisen beregnes etter hvilken størrelse og vekt sendingen din har. For brev som er mer enn 35,3 cm langt eller mer enn 25 cm bredt; bruk pristabell for mer enn 7 cm tykk. Også, hva gjør man med gamle frimerker? Selge samlinger med gamle frimerker

50,- Alle disse merkene skal være i orden – det vil si rene, med alle tagger eller hvis de er utakkede med rand rundt om merket, uten rifter eller flekker osv. Merkene som ikke er i orden skal du vurdere til 0,- kr.

Ta dette i betraktning, hva er postfriske frimerker?

Frimerkekategorier: Postfriskt: Et frimerker uten stempel og limet på baksiden er inntakt. Hengsla: Et frimerke uten stempel hvor limet bakpå ikke er inntakt. Stemplet: Et frimerke som har vært sendt med brev eller på annen måte vært gjennom en postsending. Derav, hva koster et frimerke a innland? frimerke

Vekt inntilInntil 2 cm tykk2–7 cm tykk
50 g25,–55,–
100 g28,–55,–
350 g46,–55,–

Også, hva betyr valørløse frimerker?

Valørløse frimerker er en type frimerker uten påtrykt verdiangivelse. I Norge ble valørløse frimerker lansert av Posten Norge 1. september 2005. Andre land hadde da benyttet valørløse frimerker i flere år. Angående dette, kan frimerker gå ut på dato? Fordelen med det nye frimerket er at det ikkje går ut på dato. Har du først kjøpt frimerket til gjeldande porto er det gyldig sjølv om portoen skulle stige FØR du får bruka det.

Og et annet spørsmål, hvordan sende rekommandert?

Når du sender et brev rekommandert, får du kvittering ved innlevering, og brevet utleveres til mottaker mot fremvisning av gyldig legitimasjon. Utlevering kan også skje mot fremvisning av fullmakt fra mottaker.

By Elle

Når kom første mail? :: Hvorfor obligasjonslån?
Nyttige lenker