Hjem > H > Hvorfor Obligasjonslån?

Hvorfor obligasjonslån?

En obligasjon er et verdipapir som viser at man har lånt ut penger til noen, for eksempel en bedrift eller staten. Fordelen med å spare i obligasjoner er at avkastningen over tid er at har liten samvariasjon med for aksjer eller eiendom. Sagt på enklere norsk: Selv om børsen stuper, kan verdien på obligasjoner stige.

Les mer

Hvem publiserer Nibor?

Nibor - Norwegian Interbank Offered Rate – administreres av Norske Finansielle Referanser AS. Selskapet er et heleid datterselskap av Finans Norge. Nibor beregnes og publiseres av Global Rate Set Systems (GRSS). Du kan også spørre hvem utsteder obligasjonslån? Hvem utsteder obligasjonslån? Typiske utstedere er store selskaper, banker, boligkredittforetak, kommuner, og fylkeskommuner. Et obligasjonslån kan være usikret, sikret eller garantert av et annet selskap enn utstederen.

Hva er en fondsobligasjon?

Fondsobligasjoner er en hybrid mellom fremmedkapital og egenkapital som eksempelvis inngår som en del av bankers kjernekapital. Obligasjoner utstedt av kredittforetak med fortrinnsrett til dekning i kredittforetakets sikkerhetsmasse, jf. Finansieringsvirksomhetsloven eller tilsvarende utenlandsk lovgivning. Hvordan regne obligasjoner? Så kort oppsummert: en obligasjons markedsverdi er den neddiskonterte summen av innbetalingene obligasjonen gir (renter + pålydende).

Tilsvarende, hva er aksjens pålydende?

Pålydende er den opprinnelige verdien på et verdipapir, for eksempel en aksje eller obligasjon. Markedsverdien av et omsettelig verdipapir vil nesten aldri være lik pålydende. Og et annet spørsmål, hva er spotrente? Renten på lån og obligasjoner utstedt i dag.

Også, hvordan kjøpe obligasjon?

Obligasjoner kan kjøpes gjennom en megler eller bank. Den vanligste måten å delta i obligasjonsmarkedet på for privatpersoner er gjennom obligasjonsfond. Hva er durasjon? Durasjon er den vektede gjennomsnittstiden til forfall på et lån beregnet ut fra nåverdien på fremtidige kontantstrømmer. Durasjon måler prissensitiviteten til en obligasjon med hensyn på endringer i renten.

Hva er grønne obligasjoner?

Grønne obligasjoner er lån som utelukkende skal finansiere miljøriktige formål. Lånene vil bli brukt utelukkende til å finansiere eller refinansiere investeringer i klimavennlig distribusjon, miljøbygg og fornybar energi.

By Kreegar Kolbe

Hvor mye er frimerkene mine verdt? :: Hvor langt er det mellom hver breddegrad?
Nyttige lenker