Hjem > H > Hva Er Norsk Kultur Kjent For?

Hva er norsk kultur kjent for?

Norsk kultur er det komplekse hele som inkluderer norske tradisjoner for kunnskap, tro, kunst, lover, moral, skikker, ferdigheter og vaner som er utviklet gjennom vår historie og som vi har lært i egenskap av å være medlemmer av det norske samfunn.

Les mer

Du kan også spørre hvilke kulturer har vi i norge?

Etnisk variasjon og kultur

I Norge har vi mange forskjellige etniske grupper. Den største gruppen er etnisk norske, men vi har også forskjellige innvandrergrupper, for eksempel svensker, somaliere, chilenere og vietnamesere. Ei etnisk gruppe har ofte et kulturelt fellesskap, men ikke nødvendigvis.
Følgelig, hva er kultur lett forklart? Kultur brukes spesielt for å betegne menneskelig aktivitet i samfunnet, til forskjell fra for eksempel natur. Kultur, i denne sammenhengen, er resultatene av en periodes, et samfunns eller en gruppes samlede åndelige og materielle virksomhet, ofte særlig om vitenskap, opplysning, kunst, litteratur eller religion.

Ta dette i betraktning, hva vil det si å være typisk norsk?

Nordmenn har alltid levd i harmoni med naturen, noe som har satt seg i den norske folkesjela. Et klima med kalde vintre og våte somre i et spektakulært landskap, har dannet grunnlaget for nordmenns oppførsel, vaner og interesser i et land hvor mange liker å være aktive og tilbringe tid utendørs. Følgelig, hvordan har kulturen endret seg over tid? Kultur endrer seg fordi menneskene endrer seg

Det at vi mennesker ser og hører hverandre, snakker med hverandre og lever sammen, får kulturer til å forandre seg med oss og med tiden. Ingen skaper en kultur på egen hånd. Kultur er heller ikke stillestående: Den endrer seg fordi menneskene endrer seg.

Angående dette, hva du synes er spesielt med norge?

Norge har en stor kystlinje, og er omgitt av hav. Landet er langt, men er til gjengjeld ikke spesielt bredt. Naturen er variert, med dype daler og høye fjell. Norges høyeste fjell er Galdhøpiggen, med sine hele 2469 meter over havet. Så, hvorfor er norsk kultur viktig? Vi er stolte av vårt språk og vår kultur. Vi sier ofte at det finnes en norsk kultur fordi vi deler samme kunnskap, de samme skikkene og den samme historien. Kultur er derfor viktig for hvordan vi oppfatter oss selv, og for hvordan vi oppfører oss i dagliglivet.

Har Norge en kultur?

Norsk kultur har røtter både i det norske, nordiske , europeiske og internasjonalt. Hva som kjennetegner den norske kulturen og væremåten er et resultat av historie, levekår,befolkningen og påvirkning både fra egen befolkning og andre land. Hva er årsaker til kulturforskjeller? Forskjeller i klima, spesielt over lengre tid, har vært kjent for å gi veldig merkbare kulturforskjeller. Dette er fordi forskjellige klima favoriserer forskjellige atferdsmønstre. Disse atferdsmønstrene som er vellykket overføres deretter til neste generasjon og pleies.

Hva er et heterogent samfunn?

Et hetrogent samfunn er et samfunn hvor folk er "forskjelligartet". Et flerkulturelt samfunn har jo flere religioner, levemåter, og ihvertfall mange forskjellige subkulturer enn et homogent samfunn. Norge var fra gammelt av et Homogent samfunn men har blitt mer og mer heterogent.

By Jaqitsch

Hvor mye bruker Norge på kultur? :: Hvilke dialekter er nynorsk basert på?
Nyttige lenker