Hjem > H > Hvor Mye Er Ungdom På Mobilen?

Hvor mye er ungdom på mobilen?

Mobilen ble brukt 3 timer og 13 minutter daglig.

Tallene NRK har kommet fram til er høyere enn de offisielle tallene på skjermtid blant barn og unge. Ifølge Ungdata-undersøkelsen fra 2018 bruker to tredjedeler av ungdom i aldersgruppa 13- 19 år mer enn tre timer daglig foran en skjerm.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvor mye skjermtid barn?

Om småbarn og skjermbruk skriver de blant annet at det ikke anbefales at barn under to år bruker skjerm i det hele tatt. Verken TV, dataspill, nettbrett eller mobil. Fra barnet er to år bør skjermtid begrenses til én time om dagen. Hvor mange timer bruker nordmenn på mobilen? – Vår statistikk bekrefter dette og viser at nordmenn i gjennomsnitt snakket 55 timer i telefonen i løpet av 2020. Det er en økning på over ni prosent fra i fjor.

Hvor mye bruker vi mobilen?

Én av fem nordmenn bruker mobilen mellom fem og åtte timer om dagen. Det gjelder personer under 30 år. Det viser en annen undersøkelse utført for Statnett. De yngste bruker mobilen mye mer enn de eldste. Så, når begynner barn å se på barnetv? WHO: Barn bør ikke se på TV før de er to år. Verdens helseorganisasjon (WHO) mener barn ikke bør sitte stille foran en skjerm i det hele tatt før de har fylt to år. – Helt riktig, sier norsk professor. WHO mener skjermtiden bør begrenses til en time per dag frem til barna blir fem år gamle.

Hvor mye kan barn spille?

Nesten alle barn spiller dataspill

Ifølge tall fra Medietilsynets undersøkelse fra 2020 spiller 86 % av 9 – 18-åringene dataspill; 96 % av guttene og 76 % av jentene. Blant de mest populære spillene er det: Fortnite, FIFA, Minecraft, Roblox, Call of Duty og GTA.
Hvordan påvirker skjermtid barn? Det vi vet er at skjermtid bidrar til både redusert fysisk aktivitet – og smarttelefoner og nettbrett er uten tvil avhengighetsskapende. Dette kan bidra til psykisk og fysisk dårligere helse hos våre barn og unge. Det finnes også studier som viser at læringsevnen er dårligere når man sitter mye stille i løpet av dagen.

Tilsvarende, hvor mye bør man spille hver dag?

Det finnes ikke noe eksakt tall på hvor lenge man kan eller bør maksimalt spille hver dag, men det handler om å ha balanse i livet sitt. Det betyr at så lenge du gjør de andre tingene som hører livet til - går på skole (eller hjemmeskole akkurat nå), omgås familien (f. Du kan også spørre når barn spiller for mye? Medietilsynet påpeker at mange barn og unge spiller mye, men for de færreste utvikler spillingen seg til et problem. Eksperter på området advarer mot at man bare ser på dataspillingen isolert som et problem. Hva er grunnen til at barna spiller så mye – er det symptomet eller problemet.

Hvordan påvirker skjermbruk søvn?

Mer tid foran skjerm gir mindre tid med søvn

Bruk av elektorniske skjermer både dag og kveld påvirker søvnen negativt. Jo større bruken av elekroniske skjermer er i timene før elggetid, jo mer øker risikoen for at søvntiden forkortes, og at leggetiden forskyves inn i senere nattetimer.

By Valentijn Waybill

Hva er gjennomsnittlig karaktersnitt i Norge vgs? :: Hvor mye skjermtid bør man ha?
Nyttige lenker