Hjem > H > Hvor Kommer Navnet Jotun Fra?

Hvor kommer navnet Jotun fra?

En jotun eller jotne (flertall jotner), også kalt turse, rimturse, jutul, jøtul og gyger (kvinnelig jotne), er en kjempemessig skapning i norrøn mytologi som holder til i Jotunheim, der borgen eller stedet Utgard ligger.

Les mer

Følgelig, hvordan skapte odin og de andre gudene hav fjell trær og gress ifølge norrøn mytologi og hvordan skapte odin mennesket?

I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv. Hva er jutulporten og hvem bor der? Jutulen er ifølge tradisjonen et troll som bodde inne i berget. Jutulporten er inngangen til hallen der Jutulen bodde.

Hva kalles også en Jotunkvinne?

I den norrøne mytologien er jotnene de første vesenene som oppstår i tidenes morgen. Jotnene er gudenes, også kalt æsenes, motsetning og motstandere. Kampen mellom jotnene og Tor, som er æsenes beste forsvarer, er hovedmotivet i mange av de norrøne mytene. Kvinnelige jotner kalles jotunkvinner eller gygrer. Så, hvem eier jotun fabrikker? Konsernet har 38 fabrikker i 23 land, og totalt har Jotun-konsernet 67 selskaper i 47 land. Tar man med agenter, salgskontorer, distributører etc. er konsernet representert i over 120 land på alle kontinent. Konsernet er eid av familien Gleditsch med 53,7 % og Orkla med 42,5 %.

Hva betyr navnet Fenris?

Fenris er kortform for Fenrisulven i nordisk mytologi. Fenrisulv blir helst forklart som ulv i sumpområde, og da Fenris som sump med mye vegetasjon. Angående dette, hva het det store tomrommet før verden ble skapt? Nivlheim (på norrønt Niflheimr) er i den Norrøne mytologien nordsiden av verden, før alt liv fikk sin begynnelse. Her var det kun frost og tåke. Sammen med ildlandet Muspelheim i sør dannet Nivlheim grunnlaget for liv ved at kjempen Yme ble skapt i Ginnungagap, tomrommet mellom de to ytterpunktene.

Hvordan skapte Odin verden?

De fikk sønnene Odin, Ve og Vile, skapergudene. Odin og brødrene hans drepte Yme, og etter det gjemte jotnene seg for æsene. Æsene tok med seg Yme og la ham over Ginnungagap. Av ham skapte de verden. Hvor er Åsgard? Åsgard ligger på Haltenbanken i Norskehavet, om lag 200 kilometer fra kysten av Trøndelag og 50 kilometer sør for Heidrun-feltet.

Tilsvarende, hvem er foreldrene til frøya?

Vanadis. Frøya er datter av vanen Njord og søster til fruktbarhetsguden Frøy. En gang i tidenes morgen var det en stor krig mellom æsene og vanene.

By Kinney James

Hva var jotnen Ægir guden for? :: Hva er strålingsvarme?
Nyttige lenker