Hjem > H > Hva Er Strålingsvarme?

Hva er strålingsvarme?

Stråling. Når du kjenner sola varme en ellers kjølig vårdag, eller kjenner varmen ved siden av flammen i stearinlyset, er det strålingsvarme du merker. Varmeoverføring gjennom stråling er ulik varmeledning og konveksjon ved at det ikke er fysisk kontakt mellom stoffer.

Les mer

Hva er strålevarme?

Strålevarme er varme som overføres ved stråling, til forskjell fra varme som overføres ved ledning og konveksjon. Egentlig er strålevarme infrarød strålevarme. Varmen avgis på samme måte som når sola varmer opp gjenstander på jorda. Når de infrarøde strålene fra sola treffer disse, omdannes solenergien til varme. Hva er en konveksjon? Konveksjon er det å flytte stoff, varme, energi eller elektrisitet fra ett sted til et annet ved hjelp av en strøm av væske eller gass mellom disse stedene.

Hvilken vedovn gir mest varme?

Moderne, rentbrennende vedovner gir mer varme og mindre forurensning enn gamle. De beste nye rentbrennende ovnene har en virkningsgrad på rundt 80 prosent, mens gamle ovner kan ha en virkningsgrad ned mot 50 prosent. Dessuten reduseres partikkelutslippet opp mot 90 prosent. Deretter, hvilken peisovn varmer best? En massiv klebersteinsovn gir en jevnere og mykere varme enn andre peisovner. Den porøse klebersteinen trekker raskt til seg varmen og avgir den sakte. Noe som fører til et godt inneklima.

Dessuten, hvor stor ovn trenger jeg?

60 watt pr kvadratmeter

Både alder på boligen og hvor i landet man bor vil ha betydning. På helt nye hus kan man godt regne 50 watt per kvadratmeter, mens man på gamle hus (fra 50-60-tallet) bør legge 70-100 watt per kvadratmeter til grunn.
Man kan også spørre hvordan sparkle peis? Sparkelmassen kan påføres med stålsparkel eller med rull. Sterkt sugende overflater bør fuktes med vann som du påfører med slemmekosten. Du kan teste sugeevnen ved å stenke vann på veggen. Når sparkelen er tørr, slipes veggen lett med et fint slipepapir.

Følgelig, hvordan vaske nordpeis?

Den enkleste måten å få glasset rent på, er å vaske det med fuktig tørkepapir. Dypp det fuktige papiret i litt aske, gni over glasset, og tørk av med rent papir. Har du en peis med heve-/senkedør, ser du hvordan du åpner hele glasset i instruksjonsmanualen. Husk å vente til glasset er avkjølt før du vasker det. Ta dette i betraktning, hvordan få god trekk i pipa? Enkle grep du kan gjøre for å forhindre dårlig trekk

Husk å lukke døren når du ser at fyringen er i gang. Slå av kjøkkenvifta: Prøv å skru av kjøkkenviften, og annet ventilasjonsanlegg. Dette er apparater som drar luften ut av huset, og reduserer trekken i pipa.

Hvilke ovner er rentbrennende?

Mange i Norge fyrer fortsatt i hva som kalles gamle ovner. Det er ovner produsert etter 1940 og før 1998. En ny ovn – også kjent som rentbrennende ovn, er produsert etter 1998.

By Kamat Colley

Hvor kommer navnet Jotun fra? :: Hva er en Jøtul?
Nyttige lenker