Hjem > H > Hvor Er Midtgard?

Hvor er Midtgard?

Midgard ligger utenfor Åsgard, mellom gudeheimen og jotneheimen. Midgard ligger i jordens midtre, Åsgard er plassert i sentrum av Midgard, og midt i Åsgard ligger en vidstrakt og herlige slette, Idavollen, hvor det i sentrum vokser det eviggrønne verdenstreet Yggdrasil.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva kalles gudinnene i norrøn mytologi?

I norrøn mytologi finnes blant annet:

  • Fjorgyn, jordens gudinne, en av hustruene til Odin, mor til Tor.
  • Frigg, Odins hustru.
  • Frøya, fruktbarhetsgudinnen.
  • Hel, dødsgudinne, herskerinne over Dødsriket.
  • Rån, havets gudinne.
  • Nanna, Balders kone.
  • Sigyn, Lokes hustru.
  • Siv, åsynje gift med Tor.
Er Loke snill? Han er uforutsigbar og løgnaktig, men kan òg være hjelpsom, og han gjør seg ofte både frivillig og ufrivillig til narr. Loke er en hamskifter og kan ta ulike former. Én gang skaper han seg om til en gammel trollkjerring, Tokk, som ikke vil gråte for å få Balder ut av dødsriket.

Deretter, er jotner troll?

Overnaturlige vesener som jotner, riser, tusser og gyger, og siden også troll, har lange tradisjoner i seinere tiders nordiske folketro. Der beskrives de gjerne som kjempestore, onde og gjerne dumme skapninger som lever i fjell og er fiendtlig innstilt mot menneskene. Tilsvarende, hva er odin gud for? Odin er krigernes gud. Han lar sine valkyrjer velge ut dem som skal falle i slag, og tar imot dem i Valhall (valr, «de falne»). Der trener de døde krigerne hver dag for å være forberedt når ragnarok kommer. Da vil Odin bli slukt av Fenrisulven, men hevnes av sin sønn Vidar.

Ta dette i betraktning, hvor bor æsene?

I sentrum av Midgard ligger Åsgard, hvor æser og vaner holder til. Æsenes og menneskenes verden er forbundet med en bru kalt Bifrost, som består av skjelvende lys og farger. Langs ytterkanten av Midgard ligger et dypt hav, og rundt det ligger Midgardsormen som biter seg selv i halen og bidrar til å holde verden sammen. Angående dette, hvor bor tor med hammeren? Han er gift med Siv. Sammen med henne har han sønnen Mode, som betyr mot og sinne, og datteren Trud, som betyr styrke. Med gygra Jarnsaksa har han sønnen Magne, som betyr kraft. Tor holder til i Hallen Bilskirne som har 540 rom og ligger på sletten Trudvang.

Folk spør også hva het ormen som lå i en ring rundt verden og holdt den sammen?

Den delen av verden som tilhørte menneskene, het Midgard og lå midt i havet. Midgardsormen var et sjøuhyre som lå rundt menneskenes verden som en ring ved å bite seg selv i halen. På den måten holdt ormen verden sammen. Midt i verden, slik vikingene forestilte seg den, vokste et stort tre som het Yggdrasil. Hva er gudinnens kjennetegn? Gudinnene er gjerne landsbyens beskyttere og gir sunnhet og fruktbarhet, men er også fryktet fordi de kan sende sykdom og død. I hinduismen har de fleste større guder hustruer, som Vishnus Lakshmi og Shivas Parvati. Gudinnen kan også opptre som selvstendig, høyeste guddom, som Durga og Kali (Den mørke).

Hvordan skapte Odin mennesket?

I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv.

By Brewster

Hva er Balder? :: Hvordan splitte buet skjerm?
Nyttige lenker