Hjem > H > Hva Er Det Største Morsmålet I Verden?

Hva er det største morsmålet i verden?

Klart største morsmål er summen av de ulike variantene av kinesisk, med 1,2 milliarder mennesker, der mandarin alene snakkes av 848 millioner. Nest størst er spansk som er morsmålet til 399 millioner mennesker som særlig bor i sør- og mellom-Amerika, men også 34 millioner i USA i tillegg til 38 millioner i Spania.

Les mer

Hva er de fem vanligste språkene i verden?

De fem største språkene i verden er altså: engelsk, kinesisk (mandarin), hindi, spansk og arabisk. Ta dette i betraktning, hvilke språk er verdensspråk? Verdensspråk er et språk med høy politisk og kulturell status som brukes i internasjonalt samkvem. I vår tid er det særlig engelsk som har denne stillingen, men også russisk, fransk, spansk og arabisk har det til en viss grad. I eldre tid hadde latin en tilsvarende posisjon.

Ta dette i betraktning, hva er verdens enkleste språk?

Letteste språk:

Mandarin, fordi det er så regelmessig og lett å uttale.
Også, hvilket språk er mest utbredt i midtøsten? Arabisk snakkes mest i Midtøsten og Nord-Afrika. Arabisk har mange dialekter og er det hellige språket til Islam. Hindi er det fjerde største språket i verden, med over 310 millioner som snakker det som morsmål.

Hva er definisjonen på morsmål?

Morsmål er det språket man lærer som barn. Nå brukes førstespråk som en mer presis betegnelse på det samme, ettersom barn ikke nødvendigvis tilegner seg foreldrenes språk som sitt første mål. Og et annet spørsmål, hvem vant språkdebatten på 1800 tallet? I den norske språkdebatten på slutten av 1800-tallet sto partiene Høyre og Venstre på hver si side. Høyre støttet fornorskingslinja til Knud Knudsen, mens Venstre omfavnet arbeidet til Ivar Aasen.

Hvor mange språk finnes det i verden?

Ut av disse nesten 7000 språkene, snakkes bare 230 av dem i Europa mens over 2000 er omtalt i Asia. I Papua-Ny Guinea, et lite Oseania land med om lag 3,9 millioner innbyggere, kan et imponerende antall på over 830 forskjellige språk finnes. Vi kommer ikke til å gå gjennom alle de 6900 språkene. Hvordan oppstod forskjellige språk? Språkforskerne er ikke enige om når og hvordan språket oppsto. Teoriene rekker fra for to millioner år siden (Homo habilis) til for omtrent 40 000 år siden (Cro-Magnon-mennesket). Nylig forskning tyder imidlertid på at menneskespråket oppsto i Afrika allerede for 50 000 år siden, før menneskene forflytta seg derfra.

Hvordan ble engelsk et internasjonalt språk?

Men tidlig på 1600-tallet begynte England å interessere seg for handel og kolonisering, og i takt med at engelskmenn emigrerte og etablerte kolonier under fjerne himmelstrøk, ble også språket de snakket, spredd over store deler av verden.

By Suzanne

Hvor mange fransktalende land er det i verden? :: Hvilken språklig innflytelse de hadde i Norden?
Nyttige lenker