Hjem > H > Hvor Er Det Flest Buddhister?

Hvor er det flest buddhister?

Buddhismen oppstod for over 2400 år siden og har spredt seg over hele Asia. I moderne tid har buddhismen fått tilhengere også utenfor Asia. Allikevel utgjør buddhister i Asia over 98 prosent av verdens buddhister ifølge tall fra Pew Research i 2010. Buddhismen har tre hovedretninger: theravada, mahayana og vadsjrayana.

Les mer

Så, hvem kan være en del av sangha?

Sangha betegner vanligvis spesifikt buddhismens ordinerte munker og nonner, det vil si den monastiske ordenen, som adskilt fra legfolket. Begrepet finnes også brukt i videre forstand og inkluderer da alle buddhister: munker, nonner og legfolk av begge kjønn. Hva er stupa hinduismen? Stupa, også kalt dagoba i enkelte land (som Kina, Sri Lanka) er et eldgammel opprinnelig indisk gravbygg til oppbevaring av relikvier etter konger og fremstående personer.

Hva er et buddhistisk kloster?

Buddhistiske klostre

De forskjellige buddhistiske retninger har alle sitt særpregede klostervesen, men det er en rekke fellestrekk. Klosterlivet er kjennetegnet av bønn og meditasjon, et materielt sett enkelt liv, sølibat og studier.
I forhold til dette, hvorfor går buddhister i tempel? Templer i buddhismen representerer det rene land eller rene miljø til en Buddha, og er tradisjonelt konstruert for å inspirere indre og ytre fred. Strukturen og arkitekturen varierer fra region til region. Vanligvis består tempelet ikke bare av bygningen, men også miljøet omkring.

Hva kjennetegner buddhistiske munker og nonner?

Munkene og nonnene er levende moralske forbilder for andre buddhister. De organiserer hele livet med det formål å oppnå oppvåkning og følger strenge leveregler som skal tilrettelegge for dette. Disse levereglene for munker og nonner er samlet i en rekke skrifter som kalles for vinaya. Hva forplikter en nonne eller munk seg til? Ved inngangen til livet som munk avlegges tre klosterløfter. Løftene innebærer strenge restriksjoner for seksualitet (avholdenhet, som i kristendommen omtales som sølibat), løfte om å leve i fattigdom (i praksis ofte forstått som forbud mot personlig eiendom) og lydighet til munkeløftene og til munkeordenens overhode.

Hva gjør en munk?

En munk (fra gresk monakhos, «alene») er en mann som har avgitt et løfte om å vie sitt liv til sin religion innenfor spesielle rammer. Munker finnes innenfor flere religioner, men uttrykket brukes spesielt mye innen kristendom og buddhisme, og til dels innen hinduisme og andre religioner. Følgelig, hva er en tripitaka? Tripiṭaka (sanskrit; devanagari: त्रिपिटक, pāli: Tipitaka, bengali: ত্রিপিটক) er sanskrit og betyr «de tre kurvene.» Begrepet benyttes av ulike buddhistiske skoler til å beskrive deres fastlagte utvalg (kanon) av hellige skrifter.

Du kan også spørre hva heter buddhas lære?

dharma (buddhistisk lære)

By Jenilee Bissette

Hvor mange leveregler er det i buddhismen? :: Hva er inni et buddhisttempel?
Nyttige lenker