Hjem > H > Hva Er Inni Et Buddhisttempel?

Hva er inni et buddhisttempel?

I templene står eller ligger det gjerne store Buddha-statuer, og mange av disse er rene kunstverk og svært verdfulle. Det foretas puja (dyrkelse) i form av sang, meditasjon og ofring av blomster og røkelse til hans ære. Pagoder eller stupaer er ofte knyttet til templene, men kan også stå alene.

Les mer

Hva er hinduenes hellige hus?

Hindutempel er et åndelig hus for hinduer. Husets struktur er spesielt formgitt for religiøse og åndelige aktiviteter. I mange indiske språk er et hinduisk tempel kjent som et mandir. Tilsvarende, hvor mange buddhaer finnes? Buddha (med stor forbokstav) referer her til Siddhattha Gotama, som av buddhistiske tradisjoner regnes som én i en uendelig rekke buddhaer. Det er i dag enighet om at Buddha er en historisk person, og hovedtrekkene i hans livsskildring blir generelt akseptert.

Hva er en stupa?

Stupa er en type buddhistisk kultbygning i kuppelform, vanligvis omgitt av murer og portaler av stein. Stupa var opprinnelig et gravmonument eller oppbevaringssted for relikvier. Stupa forekommer i en rekke former og med vekslende betegnelser i de ulike buddhistiske kulturene. Hva gjør munker og nonner i tempelet? Tempelet er buddhismens hellige bygg. Der bor munkene, men de er også åpne for vanlige mennesker. Hver morgen ser du munker i oransje kapper som går gatelangs for å samle inn mat som folk har tilberedt, til gjengjeld synger munkene en bønn eller velsignelse for folket.

Har buddhismen noen hellige skrifter?

Buddhismen har ikke én sentral hellig bok, men snarere lange tekstsamlinger som finnes i mange versjoner. Disse inneholder blant annet fortellinger og myter om Buddha. Myter forteller historier som i seg selv ikke trenger å være sanne eller reelle, men som forklarer buddhistiske sannheter. Så, hva heter et buddhistisk tempel? Stupa. En egenartet type byggverk som er karakteristisk for buddhistisk arkitektur i hele Asia, er den såkalte stupaen. I sin enkleste form er dette en kjegleformet jordhaug, omgitt av et gjerde. Opprinnelig kan stupaen ha fungert som gravhaug, men etter hvert ble den betraktet som et symbol for Buddha og hans nirvana.

Hvilket land har flest Hindutempler?

Det finst hindutempel overalt der det bur eller har budd hinduar, både i Sør-Asia, tilstøytande område og den indiske diasporaen. Flest tempel er det utan tvil i India, der det finst minst eitt i kvar landsby, i tillegg til tempelbyar som Varanasi og Kanchipuram der det finst hundretals ulike gudshus. Tilsvarende, hvilke retninger finnes i hinduismen? De viktigste teistiske retningene i hinduismen, dvs. de som tilber bestemte guder, er vishnuismen, shivaismen og shaktismen. De fleste hinduer tilhører én av disse retningene. Alle disse har egne organisasjoner, hellige tekster og særegne ritualer.

Hva er viktigst i buddhismen?

Det endelige målet for det religiøse liv er nirvana («utslukning»), en uforanderlig tilstand der alt begjær og all illusjon har opphørt. Den som har nådd nirvana, blir ikke gjenfødt på nytt.

By Edrea

Hvor er det flest buddhister? :: Hva er forskjellen på ekte og uekte brøk?
Nyttige lenker