Hjem > H > Hva Er En Apokope?

Hva er en apokope?

Apokope er det at en vokal eller stavelse faller bort i slutten av et ord.

Les mer

Hva er Multietnolektisk?

hva er en multietnolekt? språkvarianten som oppstår når talere med flere ulike språk og kulturbakgrunner tilegner seg et nytt språk. Hva er multietnolektisk norsk preget av? Deretter, hva er forskjellen på skriftspråk og talemål? Talemål er innen lingvistikken språk slik de brukes muntlig (ved tale). Alle språk, bortsett fra enkelte kunstspråk, har oppstått som talespråk, og det er talemålet som mennesker naturlig tilegner seg i spedbarnsfasen. Skriftspråk er derimot en menneskelig oppfinnelse og noe som må læres.

Følgelig, hva er forskjellen på dialekt og språk?

Dialekt er ein geografisk avgrensa variant av eit språk. Dialekten utgjer eit komplett språksystem og kunne såleis ha fungert som eit språk i seg sjølv. Det er gjerne historiske og politiske grunnar til at eitt språksystem blir rekna som språk, medan eit anna blir rekna som dialekt. Tilsvarende, hva betyr det at en test er standardisert? En test er en standardisert øvelse som brukes til å måle prestasjoner i ulike sammenhenger. At testen er standardisert, betyr at testen gjennomføres på samme måte og under samme forhold hver gang. Like forhold gir grunnlag for å kunne sammenligne testresultatene fra gang til gang.

Angående dette, hva er en normert test?

Mange tester er normerte, hvilket innebærer at testresultater er innhentet fra et større utvalg personer lik den gruppe testen skal brukes på. Normering tillater at testresultatet en gitt person oppnår kan sammenlignes med andre. I forhold til dette, hvorfor standardisering? Det finnes mange grunner til å engasjere seg i standardiseringsarbeid. Det kan være et strategisk valg, bedre tilgang til ny teknolog og viten, skaffe seg et nasjonalt eller internasjonalt faglig nettverk og påvirke innholdet i framtidige standarder. Grunnene er også mange for å bruke standarder.

Hvor snakkes vestnorsk?

Vestnorsk som gruppe utgjøres av talemålene i Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Nordland, Troms og Finnmark. I forhold til dette, hvordan er infinitivsendingene i norsk? Infinitivsendinger. I de østnorske og trønderske dialektene er det to infinitivsendinger, altså kan verbene ende på både -a og -e, eller endingen kan falle helt bort (apokope), det er dette som kalles for jamvekt. Vestnorsk er det kun en infinitivsending, de bruker enten -a eller -e.

Ta dette i betraktning, hvor brukes apokope?

I norske dialekter er det to kjerneområder for apokope: Trøndelag og Nordland. I Nordland er apokopen på sitt sterkeste, hvor så godt som alle trykksvake e-er er forsvunnet. I Trøndelag er det ikke apokope i såkalte jamvektsord.

By Nehemiah

Hva er standard talemål? :: Hva er betyr talemål?
Nyttige lenker