Hjem > H > Hvor Gammel Var Odin Da Han Døde?

Hvor gammel var Odin da han døde?

Odin Olsen Andersgård ble bare 13 år gammel. I dag er det ett år siden han døde.

Les mer

Hvordan skapte Odin mennesket?

I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv. Når levde guden Odin? De lange, sammenhengende historiene om de nordiske gudene har vi særlig fra de såkalte Eddadiktene. Vi vet at de ble skrevet ned på Island, men det er vanskelig å datere dem presist. Man regner imidlertid med at de er fra 1200-tallet eller 1300-tallet.

Hvem drepte Odin?

Der trener de døde krigerne hver dag for å være forberedt når ragnarok kommer. Da vil Odin bli slukt av Fenrisulven, men hevnes av sin sønn Vidar. Hvor mange koner hadde Odin? Hustruen hans er Frigg, den mektigste gudinnen i Åsgard, og med henne fikk han Balder, Hod og Hermod. Med Jord (Fjorgyn) fikk han Tor og Meili. Med Rind fikk han Våle og Skjold, og med Grid fikk han Vidar.

Folk spør også hvor er Åsgard?

Åsgard ligger på Haltenbanken i Norskehavet, om lag 200 kilometer fra kysten av Trøndelag og 50 kilometer sør for Heidrun-feltet. Så, hvor er midtgard? Midgard ligger utenfor Åsgard, mellom gudeheimen og jotneheimen. Midgard ligger i jordens midtre, Åsgard er plassert i sentrum av Midgard, og midt i Åsgard ligger en vidstrakt og herlige slette, Idavollen, hvor det i sentrum vokser det eviggrønne verdenstreet Yggdrasil.

Følgelig, hva er jetter norrøn?

En jotun eller jotne (flertall jotner), også kalt turse, rimturse, jutul, jøtul og gyger (kvinnelig jotne), er en kjempemessig skapning i norrøn mytologi som holder til i Jotunheim, der borgen eller stedet Utgard ligger. Jotnene er i noen sammenhenger æsenes fiender, i andre sammenhenger æsenes seksualpartnere. Hva het det store tomrommet før verden ble skapt? Nivlheim (på norrønt Niflheimr) er i den Norrøne mytologien nordsiden av verden, før alt liv fikk sin begynnelse. Her var det kun frost og tåke. Sammen med ildlandet Muspelheim i sør dannet Nivlheim grunnlaget for liv ved at kjempen Yme ble skapt i Ginnungagap, tomrommet mellom de to ytterpunktene.

Derav, hvem bodde i Åsgard?

Åsgard (norr. Ásgarðr) er i norrøn mytologi plassen som æsene bygget til seg selv, midt i Midgard, for at menneskene ikke skulle kjenne seg alene og forlatt. Her bodde også åsynjer. Åsgard er en veldig gudeborg, beskyttet av tykke murer.

By Kelila Housewright

Hvordan skiller kristendommen seg fra den norrøne religionen? :: Hvordan skru av lydløs på iPhone?
Nyttige lenker