Hjem > H > Hvor Lang Garanti På Bildeler?

Hvor lang garanti på bildeler?

Vanligvis har man snakket om 3 til 5 års garanti på deler, men i Norge har vi 5 års reklamasjonsrett som i prinsippet overstyrer både 3 og 5 års garanti.

Les mer

Dessuten, hva heter forbrukerrådet i sverige?

Hvis du vil vite mer om dine rettigheter som forbruker i Sverige, kan du kontakte Hallå konsument, som er en uavhengig veiledningstjeneste hos det svenske forbrukerrådet, Konsumentverket. De kan også veilede deg om klagemuligheter. Hvor lang garanti på elektronikk? Klagefristen er to eller fem år

Kor lenge du kan klage, avheng av kor lenge tingen er meint å vare ved vanleg bruk. PC og mobiltelefon er eksempel på varer med fem års klagefrist. Du har to års klagefrist når du kjøper noko frå ein privatperson (kjøpslova).

Også, hva reklamasjon?

Reklamasjon er den melding en kjøper sender til en selger om at det foreligger en mangel. Er det mangel i forhold til hva partene opprinnelig avtalte, kan kjøper ha reklamasjonsrett. Dessuten, hva er forskjell på garanti og kjøpslov? Reklamasjon er lovfestede rettigheter du har overfor selger ved feil eller mangler. Garanti er en avtale mellom deg og produsenten eller selger som skal gi deg bedre rettigheter enn de du har etter de lovfestede reklamasjonsreglene.

Hvor lang garanti på bilverksted?

Du må alltid klage innen rimelig tid etter at du oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. I tillegg gjelder en absolutt reklamasjonsfrist på 2 år fra oppdraget ble avsluttet. Hvis resultatet av tjenesten er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år, er fristen 5 år. Du kan også spørre hva kan forbrukerrådet hjelpe deg med? Vi treffer forbrukerne gjennom forbrukerpolitikk, digitale tjenester, direkte dialog, informasjon, nemder, rettssaker og internasjonalt arbeid. Vårt kjerneområde for veiledning og påvirkning er privatpersoners kjøp av varer og tjenester fra private og næringsdrivende.

Så, hva er det viktigste rettighetene du har når du handler på nettet?

Angrerettloven Angrerettloven vil si at du som forbruker kan gå fra avtalen du har med selger, om du melder fra om dette til selgeren senest 14 dager etter du mottok varen. Sammen med varen skal du også ha mottatt et angrefristskjema. Så, hvor kan jeg klage på nettbutikk? Hvordan går du frem for å klage?

  1. Klag til selger. Dersom du er misfornøyd med en vare eller at varen ikke dukker opp, må du først ta kontakt med selger. Bruk gjerne et av våre klagebrev.
  2. Ta saka til Forbrukertilsynet for mekling. Dersom du har handlet i en norsk nettbutikk, kan du ta saken inn for Forbrukertilsynet.

Hva betyr 5 års garanti?

For biler er den absolutte reklamasjonsfristen på fem år. Dette betyr at reklamasjonsretten som følger av forbrukerkjøpsloven faller bort etter fem år.

By Trella

Hva dekker garanti på elektronikk? :: Hvordan finne ut hvor jeg har vært?
Nyttige lenker