Hjem > H > Hva Dekker Garanti På Elektronikk?

Hva dekker garanti på elektronikk?

I utgangspunktet har du to års reklamasjonsrett, men dersom produktet er ment å vare vesentlig lenger enn to år, kan du klage i inntil fem år. Dette vil gjelde for eksempel TV, PC, hvitevarer, stasjonære hi-fi-anlegg og mobil- og smarttelefoner. En garanti er noe produsenten eller selgeren kan velge å gi deg.

Les mer

Hvor lenge skal Elektronikk vare?

- Siden de fleste elektroniske varer har en vesentlig lenger levetid enn to år, vil femårsfristen gjelde i de aller fleste tilfeller, såfremt man tar godt vare på produktene, sier kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos, og legger til at Høyesterett tidligere har slått fast at mobiltelefoner har fem års Du kan også spørre hva skal til for å reklamere? Kjøper kan selv velge om han vil reklamere skriftlig eller muntlig, men av bevismessige hensyn vil det være en fordel å reklamere skriftlig. Dersom kjøperen vil kreve retting av mangelen eller ønsker å heve kjøpet må han gi en spesifisert reklamasjon (erklæring) om dette.

Hva kan man kreve ved reklamasjon?

Reklamasjon innebærer at man sender en slags klage til selger på grunn av feil eller mangler ved tingen. Man kan kreve utbedring, omlevering, prisavslag, heving eller erstatning. Dette er en rett som følger av de forskjellige kjøpslovene. Hvordan håndtere reklamasjon? Fem råd som sørger for gode rutiner på reklamasjonshåndtering

  1. Behandle reklamasjoner så raskt som mulig og nærmest mulig kunden.
  2. Ta saken på alvor, håndter den positivt – også når du ikke kan gi kunden medhold.
  3. La den som mottar reklamasjonen ha ansvar for å håndtere den og sørge for at kunden følges opp.

Hva sier kjøpsloven om garanti på produkter?

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år. Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven). Hva er forskjellen mellom kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven? Til forskjell fra kjøpsloven er forbrukerkjøpsloven tvingende, se § 3. Det vil si at partene ikke kan avtale noe som er mindre gunstig for forbrukeren enn det som følger av loven. Partene står likevel fritt til å avtale det de vil innenfor lovens rammer.

Hvordan fungerer en bankgaranti?

En bankgaranti er en forpliktelse fra kundens bank til å betale et visst beløp til garantimottakeren, når det er nødvendig. Garantien utløses når en av partene i kontrakten ikke oppfyller sine forpliktelser, så den andre parten ikke lider tap på grunn av dette. Man kan også spørre når verkstedet ødelegger bilen? Du må du alltid klage til verkstedet som har utført tjenesten innen rimelig tid etter at mangelen ble oppdaget. Hovedregelen er at fristen for å klage går ut to år etter at oppdraget ble avsluttet. Dersom resultatet av arbeidet som er utført er ment å vare vesentlig lenger enn to år, er reklamasjonsfristen fem år.

Hvor mye koster det å reparere vaskemaskin?

I tabellen vil du se at de vanligste feilene som oppstår ved vaskemaskiner og tørketromler normalt koster mellom 1.700 og 2.800 kr å reparere. Vær oppmerksom på at disse prisene nødvendigvis er cirka-priser, da delepriser og arbeidstid vil kunne variere fra merke til merke og modell til modell.

By Aeriel Frenz

Hvordan blokkere YouTube kanaler? :: Hvor lang garanti på bildeler?
Nyttige lenker