Hjem > E > Er Rimi Norsk?

Er Rimi norsk?

Rimi var en norsk kjede av dagligvareforretninger med lavprisprofil. Kjeden ble startet i 1977 som Rimi 500 av Stein Erik Hagen. Rimi var underlagt selskapet Hakon Gruppen (tidligere Hagen-gruppen), som fra 1992 var eid av Hagen og svenske ICA.

Les mer

Hvor ble det av Rimi butikkene?

De siste årene inngikk Rimi i selskapet ICA Norge, som i oktober 2014 ble solgt til Coop Norge. Den siste Rimi-butikken forsvant i 2016. Derav, hva ble rimi? Coop har bestemt seg for å endre navnet på Rimi og Ica-butikkene til Prix, Extra eller Mega. Coop har bestemt at Rimi- og ICA-butikkene skal gjøres om til butikker i Coop-kjeden, opplyser selskapet til Bergens Tidende. Coop driver i dag mer enn 800 dagligvarebutikker i Norge.

Så, hva er coop?

Navnet Coop kommer fra den engelsk betegnelse på den kooperative bevegelsen – the co-operative movement – som igjen henspiller på ordet cooperate, 'samarbeide'. Coop var i Norge tidligere kun brukt som forbrukersamvirkets kaffemerke. Følgelig, finnes det rimi i norge? Det er ikke mange år siden Rimi var den største dagligvarekjeden i Norge, men i 2016 var det slutt og de aller siste butikkene ble omprofilert til Coop.

Hvem er eier av Coop?

Coop Norden er et aksjeselskap som eies av de kooperative selskapene i Norge, Sverige og Danmark. Coop NKL i Norge eier 20 prosent av Coop Norden. Svenske KF eier 42 prosent, og danske FDB eier 38 prosent. I Sverige og Danmark driver og eier Coop Norden samtlige av Coop-kjedene. Man kan også spørre hvem eier matkroken? Matkroken er en norsk dagligvarekjede som er en del av Coop Norge, tidligere en del av ICA Norge. Navnet har sin bakgrunn i en kjede som ble startet av Stein Erik Hagens far Odd Hagen.

Du kan også spørre hvem kjøpte ica?

* Coop Norge inngikk i oktober avtale med ICA Gruppen AB om å kjøpe aksjene i ICA Norge for 2,5 milliarder kroner. * Kjøpet gjelder ICAs dagligvarevirksomhet i Norge, bestående av 553 butikker, samt logistikk- og støttefunksjoner. Når kjøpte Coop ICA? Coop kjøper ICA

november 2014, og siste frist for et vedtak ville vært . Som respons på tilsynets konkurransebekymringer foreslo Coop 11. februar 2015 å selge butikker i 102 markeder som avhjelpende tiltak.

Angående dette, hva skjedde med ica?

Coop tok over eierskapet over Icas (som eide Rimi inntil Coop – oppkjøpet ble gjort) i april 2015, og ikke lenge etter ble de første butikkene omprofilert til Coop-kjeder. Den aller første butikken som ble omprofilert fra Rimi til Coop Prix var Rimi Sannergata.

By Meda Lichte

Hva skjedde med ICA i Norge? :: Hvor mange spill finnes det på roblox?
Nyttige lenker