Hjem > H > Hvor Mye Koster Det Å Lease En Bil?

Hvor mye koster det å lease en bil?

Den vanligste avtalen bygger på 3 år leietid og inntil 45.000 kilometer kjørt, med et varierende beløp i forskuddsleie – ofte ligger dette rundt 10-15 prosent av bilens nypris. Det de fleste ser først på, er månedsleien som tilbys.

Les mer

Dessuten, hvordan regne ut leasing?

Rent teknisk settes leiegrunnlaget til bilens pris eksklusive engangsavgifter og mva. Utgangspunktet for månedsleien blir da forskjellen mellom pris ex avgifter, og den fastsatte restverdien på bilen. Fra denne prisen trekkes det fra forskuddsleien (etter mva-andelen). Også, hva lønner seg lease eller kjøpe bil? Har du ikke kapital til å kjøpe egen bil, og vil ha en ny bil, er leasing et alternativ å vurdere. Det samme er den usikkerheten som er i bilverdenen nå. Teknologiutvikling og politiske vedtak gjør at det kan være lurt å lease hvis man bor i byområder og ønsker ny bil.

Også, hvorfor ikke lease bil?

Du er bundet opp i leasingperioden, det er dyrt å komme seg ut av kontrakten. Du har ikke mulighet for å trekke fra rentekostnader ved leasing. Du kan risikere å få ekstra-faktura på slitasje utover det normale, om bilen påføres skader. Det kan bli dyrt om man ikke er nøye med bilholdet. Er det lønnsomt å lease bil? Leasing kan være gunstig på kort sikt

– Dersom jeg skulle ha byttet bil etter tre år ville jeg kunne spart ca 1.000 kroner i måneden på å lease. Selv om vi legger inn eventuelle småbulker og overkjørte kilometer ved levering, ville leasing vært gunstigere på kort sikt, sier han.

Du kan også spørre er det billigere å lease eller kjøpe bil?

Basert på utregningene ser vi at det i begge disse enkelttilfellene er billigere med leasing enn billån over en periode på tre år med de gitte forutsetningene. Deretter, hva er restverdi leasing? De fleste leasingselskaper gjør en gjenkjøpsavtale med bilforhandleren. Dette innebærer at forhandleren forplikter seg til å kjøpe bilen tilbake fra leasingselskapet når din leieperiode utløper. Gjenkjøpsprisen avtales mellom leasingselskapet og forhandleren på forhånd og kalles restverdi.

Hva betyr restverdi?

Restverdien er verdien som en eiendel har på slutten av levetiden, etter fradrag for avskrivninger og avskrivninger. Fra et annet synspunkt er restverdien det beløpet selskapet forventer å oppnå ved å selge anleggsmidlene på slutten av levetiden. Kan man kjøpe ut bil etter leasing? Alle kunder må betale utkjøp ved endt leasing, hvis ikke kan ikke avtalen defineres som leasing. I henhold til kontrakt kan man kjøpe ut bilen til markedsverdi, men Santander vil normalt tilby en pris som ligger lavere enn dette. Normalt sett ligger denne prisen på 1-3 månedsleier.

Deretter, hva er negativt med leasing?

Ulemper ved leasing

Det kan være dyrt å lease, og du har ingen bil å selge etter utløpet av leasingperioden. Ved unormal slitasje på bilen kan du få påkost, noe som kan bli dyrt for deg om dette ikke er klart beskrevet i kontrakten. Det er også en risiko forbundet med at du har kjørt mer enn avtalt.

By Rapp Rekhwan

Hva skjer når leasingperioden er over? :: Hvorfor er lyden på min iPhone lav?
Nyttige lenker