Hjem > H > Hva Skjer Når Leasingperioden Er Over?

Hva skjer når leasingperioden er over?

Du får en stor regning når du leverer bilen. Når du leverer leasingbilen etter endt leieperiode, vil den bli taksert. Såkalt normal slitasje vil bli akseptert, men hvis du har påført bilen «unormal slitasje», vil du måtte betale såkalt påkost.

Les mer

Når lønner det seg å kjøpe ny bil?

Nybilen største kostnad er verdifallet. Dette er formidabelt de to første årene. Derfor er det gunstig å kjøpe en 2-3 år gammel bruktbil. Men husk på at du som bruktbilkjøper likevel ikke får glede av hele verdifallet siden du i praksis må legge til bruktbilforhandlerens avanse. Man kan også spørre hvem eier leasingbilen? Selv om det ikke kan konstateres hva som har vært meningen mellom partene, vil det foreligge leiesalg dersom det er altoverveiende sannsynlig at leieren vil løse ut leieobjektet til avtalt pris. Ved slike leiesalg blir leieren, iallfall i skattemessig forstand, eier allerede ved inngåelsen av leieavtalen.

Er det mulig å lease bruktbil?

Blant de mange bruktbilene som er til salgs har vi nøye utvalgt noen biler som du også har mulighet til å lease. Leasing er en god løsning for deg som ønsker å forsikre deg mot uforutsette utgifter. Ved å velge leasing forholder du deg til en fast månedspris uten overraskelser. Er det lurt å kjøpe elbil? Med tiden vil det med stor sannsynlighet bli innført moms på nye elbiler, som fører til at enkelte elbiler vil øke kraftig i pris. – Dersom det innføres avgifter på elbiler, vil både nybil- og bruktbilprisen øke. Derfor er det lurt å kjøpe nå, poengterer Egge.

Deretter, hvilke bil er billigst å eie?

Konklusjonen er klar, og svaret er det samme for alle prisklasser. Elbilen gir deg det rimeligste bilholdet, uansett drivlinje, drivstoff og prisklasse. Deretter, kan man avbryte leasingbil? Hvis du ønsker å si opp avtalen før tiden, må du som regel betale et bruddgebyr på inntil 6 månedsleier. I tillegg vil startleien normalt gå tapt. Dessuten kan det komme en regning hvis slitasjen var over normalen.

Kan man si opp en leasingavtale?

Det er fullt mulig å avslutte leasingavtalen før bindingsperioden er utløpt. Men, det har noen negative økonomiske konsekvenser. Leasingselskapet kan også si opp avtalen om du ikke betaler som avtalt. Angående dette, kan man leie ut leasingbil? Vanligvis vil en leasingavtale forby fremleie av bilen, men det kan det nå bli endring på. Delingsøkonomitjenesten Nabobil.no, som lar deg leie ut bilen din, starter et samarbeid med Bavaria, landets tredje største bilforhandler. Samarbeidsavtalen gjør det mulig å fremleie leasingbilen sin på Nabobil.no.

Er det mulig å forlenge leasing?

Det er ikke noe regelverk på dette, som jeg kjenner til. Du og forhandleren må lage en ny separat avtale på det siste året. Forhandleren må også fastsette en ny restverdi på bilen og vil nok fastsette månedsleien ut i fra denne.

By Cindi Nienaber

Hvordan bruke ledetekst? :: Hvor mye koster det å lease en bil?
Nyttige lenker