Hjem > H > Hvor Mye Alkohol Kan Jeg Ta Med Fra Svalbard?

Hvor mye alkohol kan jeg ta med fra Svalbard?

inntil 0,5 flasker sterkvin (alternativt en flaske annenhver måned) inntil 24 bokser eller halvflasker øl som ikke inneholder mer enn 4,75 volumprosent alkohol. Av årlig kvote kan likevel inntil 24 bokser eller halvflasker inneholde inntil 7 volumprosent alkohol.

Les mer

Hva koster det å bo på Svalbard?

Noen har ingen boutgifter i det hele tatt, noen betaler litt, mens de som ikke har en arbeidsgiver som sponser husleien bor veldig dyrt, forteller hun. Selv betaler hun 15 000 kroner pr. måned for en leilighet på 110 kvadratmeter. Følgelig, hvor er det ikke lov å dø? Longyearbyen er en av verdens rareste byer. Her får du nemlig ikke lov å dø, skriver et amerikansk reisemagasin.

Kan man bli begravd på Svalbard?

Urnegrav er tillatt. Bestemmelsen gir automatisk rett for bosatte på Svalbard til å bli begravet på kirkegård i Longyearbyen. Også dersom avdøde ikke var bosatt på Svalbard ved dødsfallet kan det i særlige tilfeller gis tillatelse til grav. Du kan også spørre er svalbard skattefritt? Du er skattepliktig for formue i og inntekt av fast eiendom og anlegg med tilbehør som ligger på Svalbard.

Ta dette i betraktning, hvordan få jobb på svalbard?

Du må skaffe deg en jobb på Svalbard før du reiser dit. De fleste boligene på Svalbard eies av arbeidsgiverne, og blir tilbudt dersom du får et jobbtilbud. Dette gjør det vanskelig å finne bolig uten å ha jobb på Svalbard. Arbeids-og velferdsetaten, NAV, har en oversikt over alle offentlige ledige stillinger i Norge. I forhold til dette, hvor mye skatt på svalbard? Skatt til Svalbard trekkes med 8,0 pst. av lønn, pensjon mv. inntil 12 ganger folketrygdens grunnbeløp, og med 22,0 pst. av overskytende beløp.

Hvordan gå frem for å få jobb på fiskebåt?

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket? – Du kan ha fagbrev i fiske og fangst fra videregående, og du kan ta utdanninger på fagskole eller høyskole. Selv har jeg fått jobben uten utdanning, gjennom å levere inn legeattest og ved å ta en sikkerhetskurs for fiskere. Når er mørketiden på Svalbard? Lokalbefolkningen ser frem til sola som dukker opp over horisonten for første gang den 15. februar, og ikke minst solfesten i Longyearbyen 8. mars. I tiden før solfesten vil du se ivrige lokale gjøre seg klar for solas tilbakekomst, og selve soldagen markeres med solfest, solboller, solsang og alt som hører sola til!

Er det mørkt på Svalbard?

Mørketiden på Svalbard kaller vi gjerne «polarnatta», og den strekker seg i 2,5 måned fra midt i november til slutten av januar. I denne perioden står sola minst 6 grader under horisonten, noe som gjør at vi får totalt mørke 24/7. Det eksisterer altså ingen forskjell på natt og dag, annet enn på klokka!

By Dekeles

Når på året er det lettest å se nordlys? :: Hvor lenge bør man være på Svalbard?
Nyttige lenker