Hjem > H > Hvor Lenge Bør Man Være På Svalbard?

Hvor lenge bør man være på Svalbard?

Hvor lenge bør oppholdet på Svalbard vare? Vi anbefaler ikke at man planlegger for et kortere opphold enn 5 dager. På Svalbard er værforholdene uforutsigbare og kan endre seg kjapt, og været kan året rundt føre til at noen aktiviteter ikke er gjennomførbare på enkelte dager.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva bør man ta med seg til svalbard?

Forslag til pakkeliste:

  • Varm lue.
  • Skjerf eller fleecehals/buff.
  • Hansker/votter (ull anbefales)
  • 2 sett langt ullundertøy.
  • 3 par tykke ullsokker.
  • 1 par varme og vindtette bukser.
  • 1-2 sett vanlige inneklær til bruk i byen og på hotellet.
  • Toalettartikler, personlige medisiner.
Hva er billig å kjøpe på Svalbard? En snusboks på Svalbard koster 26 kroner., I Norge kan den samme boksen koste opp mot 80 kroner. Svalbardbutikken er eneste dagligvarebutikk i Longyearbyen. Bensinen på Svalbard er også unntatt avgifter, og dermed mye billigere enn på fastlandet. Her koster blyfri 95 under åtte kroner.

Og et annet spørsmål, hva skjer om du dør på svalbard?

Dette betyr at eventuell smitte som den avdøde har på seg, kan spre seg. I dag flyes døde fra Longyearbyen til sitt eller slektas opprinnelig hjemland for å begraves der. Det må legges til at det er lov med urnenedsettelse av kremerte på Longyearbyen. Hvor mye tjener man på Svalbard? Lav skatt. Innbyggerne betaler bare snaut 16 prosent i skatt så lenge inntekten er under cirka 800.000 kroner. Mork har selv vært på øygruppa i 31 år, og opplever at stadig flere stifter familie der oppe. — Folk trives på Svalbard, det tror jeg at jeg kan si ganske greit.

Folk spør også når er det midnattssol på svalbard?

I Longyearbyen er det midnattssol fra 20. april - 23. august. Mange forbinder midnattssol med sommer, men de første ukene med midnattssol på Svalbard er det fortsatt full vinter, og det byr på noen fantastiske turmuligheter med ski, hundeslede eller snøscooter til alle døgnets tider. Hvordan kle seg på Svalbard? Kle deg alltid i flere lag og unngå ett tykt lag. Innerst lag bør bestå av ull fra topp til tå. Ha alltid med ekstra klær som tykk ullgenser og ullbukse. Yttertøyet bør være tykk vindtett jakke og bukse, samt lue, votter, skjerf/buff og gode vintersko med plass til ullsokker.

Også, hvorfor dra til svalbard?

Svalbard er det nordligste stedet i verden man kan reise med rutefly, 900 km nord for fastlandet, og 1100 km fra Nordpolen. Dette er også den lengste innenriksstrekningen i Europa. MEKTIG NATUR: Fjell, fjord og bre er typisk Svalbard-natur. Her fra Nordenskiöldbreen innerst i Billefjorden, en fjordarm i Isfjorden. Man kan også spørre hva er svalbard kjent for? Svalbard er yngleplass for store mengder sjøfugl, men er også hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Sju nasjonalparker og tjuetre naturreservat dekker to tredeler av øygruppen, og beskytter i stor grad den urørte og veldig skjøre naturen som preger Svalbard.

Er klær billigere på Svalbard?

Det går egentlig ganske greit, bortsett fra det å kjøpe mindre klær. For på Svalbard er det både toll- og avgiftsfritt.

By Wolfram Mealing

Hvor mye alkohol kan jeg ta med fra Svalbard? :: Hvordan ventilere leilighet?
Nyttige lenker