Hjem > H > Hva Er E-Post På Norsk?

Hva er e-post på norsk?

E-post, forkortelse for elektronisk post, også kalt e-mail etter engelsk, er en elektronisk posttjeneste der dokumenter og meldinger blir sendt fra en datamaskin til en annen over et datanettverk.

Les mer

Når ble den første mailen sendt?

I oktober 1971 ble den første mailen sendt. En mann med navn Ray Tomlinson lyktes da med å, via det militære nettverket Arpanet, sende en melding mellom to datamaskiner som sto en meter fra hverandre. Hvordan sette opp e-post konto? Legge til en ny e-postkonto

  1. Velg Start , skriv inn E-post, og velg appen fra resultatene.
  2. Hvis dette er første gang du åpner e-postappen, ser du en velkomstside.
  3. Velg Legg til konto.
  4. Velg hvilken type konto du vil legge til.
  5. Skriv inn den nødvendige informasjonen, og velg Logg på.
  6. Velg Ferdig.

Også, er mitt passord på avveie?

Hvis systemet oppdager at et av passordene dine er en del av en lekkasje, blir du varslet og samtidig oppfordret til å bytte passord. «Dette passordet ble funnet i en datalekkasje, og det er derfor stor risiko for at andre kan få tilgang til denne kontoen. Du bør endre passordet øyeblikkelig.» Kan man bli hacket av å åpne mail? Mange nordmenn bruker ifølge Dale samme passord på flere nettsteder. Dersom noen hacker et nettsted og får tilgang til passordet knyttet til brukeren der, blir det lett for hackeren å logge seg inn på e-postkontoen uten å hacke.

Hvordan skrives epostadresse?

Nei. Skrivemåten e-post (og å e-poste) med bindestrek ble vedtatt av Språkrådet allerede i 1995 og er fremdeles offisiell rettskrivning. Skrivemåten epost er fremdeles like uaktuell som iland og abombe. Bokstaven e kom i utstrakt bruk for elektronisk rundt midten av 1990-tallet. Man kan også spørre hvordan fungerer e-post? E-post er dokumenter og meldinger som blir sendt over et datanettverk, fra en datamaskin til en annen. Mottaker og avsender leser og skriver sin post i en e-postleser, f. eks. Microsofts Outlook eller Apples Mail, der brukeren kan oppbevare, sortere og søke i sine meldinger.

Så, hvordan skriver man e-post?

Skikk og bruk i formelle e-poster

  1. Gi e-posten en informativ og dekkende overskrift i emnefeltet.
  2. Skriv hovedbudskapet først, og unngå å ta opp mange temaer i én e-post.
  3. Skriv klart og konsist, med korte avsnitt og oversiktlig oppsett.
  4. Unngå å bruke store bokstaver for å framheve noe.
Du kan også spørre hvordan lese mail på google? Logg på
  1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Skriv inn e-postadressen eller telefonnummeret samt passordet for Google-kontoen din. Hvis informasjonen allerede er fylt ut og du må logge på en annen konto, klikker du på Bruk en annen konto.

Hvordan sette opp epost i Outlook?

Åpne Outlook, og velg Fil > Legg til konto. Skriv inn e-postadressen din på neste skjermbilde, velg Avanserte alternativer, merk så av for La meg konfigurere kontoen manuelt, og velg Koble til. Velg kontotypen din. Mesteparten av tiden når du trenger å bruke dette alternativet, velger du IMAP.

By Ingvar Schweizer

Har telefoner en IP adresse? :: Hvordan finne lengdegrad og breddegrad på kart?
Nyttige lenker