Hjem > H > Hvor Lang Garanti På Bilverksted?

Hvor lang garanti på bilverksted?

Du må alltid klage innen rimelig tid etter at du oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. I tillegg gjelder en absolutt reklamasjonsfrist på 2 år fra oppdraget ble avsluttet. Hvis resultatet av tjenesten er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år, er fristen 5 år.

Les mer

Deretter, er hjullager garantisak?

Nybilgarantien dekker ikke slitedeler som bremser, hjullager, og lignende. Hva som defineres som slitedeler kan variere fra forhandler til forhandler. Forbrukerkjøpsloven gir fem års reklamasjonsrett, men her ligger bevisbyrden på bileieren, og det er ikke uvanlig at man da ikke får dekket alle utgiftene. Dessuten, hva er vanlig bruktbilgaranti? En bruktbilgaranti er en forpliktelse den næringsdrivende har påtatt seg overfor deg og den skal deg rettigheter i tillegg til de du har etter loven. Garantien må gi deg utvidete rettigheter for å være en garanti i lovens forstand. Det vil typisk være en lenger klagefrist eller gratis reparasjon for bestemte feil.

Så, hvilke biler har 7 års garanti?

Ellers rekker du ikke å kjøre så langt før garantitiden faller for aldersgrensen. Det er fem merker som har en varighet på over fem år med 7 års garanti. Dette er Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Kia, og MG. Det er ingen som har kortere garantitid enn fem år. I forhold til dette, hvor lang garanti på bildeler? Vanligvis har man snakket om 3 til 5 års garanti på deler, men i Norge har vi 5 års reklamasjonsrett som i prinsippet overstyrer både 3 og 5 års garanti.

Når verkstedet ødelegger bilen?

Du må du alltid klage til verkstedet som har utført tjenesten innen rimelig tid etter at mangelen ble oppdaget. Hovedregelen er at fristen for å klage går ut to år etter at oppdraget ble avsluttet. Dersom resultatet av arbeidet som er utført er ment å vare vesentlig lenger enn to år, er reklamasjonsfristen fem år. Folk spør også er hjullager en slitedel? Siden hjullageret blir utsatt for store påkjenninger uansett hvordan du kjører, regnes det som en slitedel som før eller senere må byttes ut. Vanligvis burde hjullageret byttes etter 130 - 190.000 driftskilometer, avhengig av hvor fort det oppstår slitasje.

Angående dette, hvor lenge varer et hjullager?

Et hjullager har en gjennomsnittlig levetid på rundt 130.000 til 160.000 kilometer. Selv om dette vil variere, som med alle andre bildeler, etter kvaliteten på hjullageret og produsent, er det ganske enkelt en bildel som må byttes ut på et eller annet tidspunkt i løpet av bilens levetid. Hvor lang garanti på bruktbil? Fem års klagerett når bilen er kjøpt av forhandler

Har du kjøpt bil av en forhandler, gir forbrukerkjøpsloven deg en klagefrist på fem år . Det betyr at du normalt ikke kan klage på feil og mangler som viser seg mer enn fem år etter at du overtok bilen.

Folk spør også hvor lang er bruktbilgaranti?

Fabrikken garanterer ofte for de første 3 årene, mens forhandleren garanterer for den resterende tiden. En bruktbilgaranti er det forhandleren som står for og denne gjelder fra dagen du kjøper bilen. Husk at garantien kan bortfalle dersom bilens vedlikeholdsprogram ikke blir fulgt.

By Valonia Messervy

Hva dekkes av garanti bil? :: Er Volvo produsert i Kina?
Nyttige lenker