Hjem > H > Hva Dekkes Av Garanti Bil?

Hva dekkes av garanti bil?

Hva dekkes i nybilgarantien

I garantien skal det meste dekkes. Dette gjelder både materialrelaterte, mekaniske og elektriske feil. Også ekstrautstyr som er montert av fabrikk eller importør dekkes.

Les mer

Derav, hvilke bilmerker har best garanti?

Til tross for et tappert forsøk fra Alfa Romeo og Fiat på å fravriste Kia tittelen «Norges beste bilgaranti», klarer Kia å beholde tittelen. Hovedårsaken til at Kia ble tildelt gullmedaljen i Forbrukerrådets bilgarantiguide både i 2015 og 2016, var at merket tilbyr en ledende nybilgaranti: 7 år/150 000 km. Når fikk Mitsubishi 7 års garanti? Den ladbare SUV-en Mitsubishi Outlander får nå syv års garanti. Fra og med 1. januar 2018 innføres 7 år/140.000 km fabrikkgaranti på den ladbare hybridbilen og salgssuksessen Mitsubishi Outlander PHEV.

Hvor lang garanti har Mitsubishi?

En helt ny Mitsubishi er dekket av garantien i opptil 5 år eller 100.000 km, det som inntreffer først. Garantien gjelder fra stemplingsdato i servicehefte og forutsetter at bilen har gjennomført service på et autorisert servicepunkt i henhold til den aktuelle modellens serviceprogram. Du kan også spørre hva er forskjell på garanti og kjøpslov? Reklamasjon er lovfestede rettigheter du har overfor selger ved feil eller mangler. Garanti er en avtale mellom deg og produsenten eller selger som skal gi deg bedre rettigheter enn de du har etter de lovfestede reklamasjonsreglene.

Hva sier kjøpsloven om garanti på produkter?

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år. Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven). Du kan også spørre hva betyr 5 års garanti? For biler er den absolutte reklamasjonsfristen på fem år. Dette betyr at reklamasjonsretten som følger av forbrukerkjøpsloven faller bort etter fem år.

Folk spør også hvor lang tid kan en reparasjon ta?

Etter forbrukerkjøpsloven skal utbedringen skje uten kostnad eller vesentlig ulempe for deg, og dersom reparasjonen tar mer enn en uke, har du krav på erstatningsgjenstand. Normalt vil rimelig tid innebære at man må tåle cirka fire uker reparasjon før man kan snakke om utenfor rimelig tid. Hvilket godkjenningsorgan gjelder for bilverksted og hvor finner vi regelverket? Krav til godkjenning som kontrollorgan

Et kontrollorgan er en virksomhet som er godkjent av Statens vegvesen til å utføre periodiske kontroller av kjøretøy (EU-kontroller). For å bli godkjent som kontrollorgan må virksomheten dokumentere at lokaler og teknisk utstyr har nødvendige tillatelser.

Følgelig, hvor lang garanti er det på hvitevarer?

Klagefristen er to eller fem år

Du kan klage i to eller fem år, dersom du har kjøpt noko av ein profesjonell seljar (forbrukarkjøpslova). Kor lenge du kan klage, avheng av kor lenge tingen er meint å vare ved vanleg bruk. Kjøleskap og vaskemaskin er eksempel på varer med fem års klagefrist.

By Keare

Hvor mye alkohol kan man ta med til Norge? :: Hvor lang garanti på bilverksted?
Nyttige lenker