Hjem > H > Hva Skjedde Med Det Norske Språket I 1814?

Hva skjedde med det norske språket i 1814?

Frå 1389 til 1450 var Noreg i union med Sverige og Danmark, og frå 1450 til 1814 med Danmark. Då blei det norske språket lite påverka av dansk, sjølv om dansk blei bruka i skulen og i konfirmasjonsundervisninga. Skriftspråket som blei bruka var reint dansk frå 1530-åra.

Les mer

Når begynte folk å snakke norsk?

Historien om det norske språket kan dateres tilbake til år 400 e.v.t., da vi snakket urnordisk. Siden den gang har norsk vært gjennom store endringer for å bli det språket vi snakker i dag. Norsk, slik som vi kjenner det i vår tid, er blant annet et resultat av unionsoppløsning og språkdebatt. Hva kan man kalle en selvstendig uavhengig person? En fysisk person kan være uavhengig for eksempel sine foreldre eller ektefelle, hvis han eller hun selv kan greie seg økonomisk på egen hånd. Dette forutsetter at han har egen inntekt, husvære og på annen måte greier seg på egen hånd. Politisk sett kan en representant være uavhengig av partiene, dvs.

Angående dette, hva er en ledende stilling?

Hva er en ledende stilling? Arbeidstakere i ledende stillinger må i særlig grad ha et større ansvar eller i særlig grad ta selvstendige avgjørelser på vegne av virksomheten. De må selv avgjøre behovet for egen arbeidsinnsats, og i stor grad styre sin egen arbeidstid. Derav, hvem er fritatt fra arbeidsmiljøloven? Noen arbeidstakere er unntatt arbeidstidsreglene i arbeidsmiljøloven helt eller delvis gjennom en egen forskrift. Dette gjelder blant annet de som utfører feltarbeid ved Statens Kartverk, politiet, kirketjenere og utenriksstasjonene under Utenriksdepartementet.

Og et annet spørsmål, hvordan skriver man dessverre?

Ja, det rette er å skriva dessverre med to s-ar. Det gjeld både på nynorsk og på bokmål. Nynorsk har i tillegg forma diverre. Hvordan staves nysgjerrig? Hvordan brukes ordet nysgjerrig? Ordet nysgjerrig brukes vanligvis i midten av en setning og uttalt akkurat som det høres ut. Det kan også brukes i mer formelle sammenhenger.

Hvordan skrives original?

Original betyr opprinnelig; ikke kopiert, reprodusert eller lignende. Ordet brukes om noe som er ekte eller særpreget; noe som er uvanlig, avstikkende eller underlig. Man kan også spørre kan man skrive eg på bokmål? Det tok litt tid før eg forstod kva stundom tydde – det betyr altså «av og til.» Ingen ord på bokmål kan slå det!

Angående dette, hvem snakket indoeuropeisk?

Indoeuropeere er de folk som snakket indoeuropeiske språk. I dag er det en språkfamilie som dominerer Europa, og opphavet til de ulike europeiske språkene, de keltiske, germanske, baltiske slaviske, latin, gresk og andre har likheter som viser at de har et felles opphav, og kan ikke forklares på noen annen måte.

By Leonhard

Hva handler fortellinger om? :: Hva er forskjell på iPhone 12 Pro og Pro Max?
Nyttige lenker