Hjem > H > Hva Handler Fortellinger Om?

Hva handler fortellinger om?

De reflekterer menneskers opplevelser og oppfatninger av egen og andres tilværelse og livsform. Ofte formidles fantastiske fortellinger som virkelige hendelser, selv om det hele kanskje er oppdiktet.

Les mer

Hva er oppdiktet fortelling?

En fortelling kan være oppdiktet eller handle om noe som faktisk har hendt. Begrepene story og fabel brukes om innholdet i en fortelling. Begrepene sujett eller narrativ diskurs beskriver måten historien fortelles på. Fortelleren kan være synlig eller usynlig i fortellingen. Også, hva er kjennetegn på en fortelling? En fortelling kan være en kort eller lengre historie om noe som har skjedd, men mange fortellinger er fri diktning (fiksjon). Hensikten med slike tekster kan blant annet være å fortelle, underholde, fantasere, bevege og å påvirke.

Hva er forskjellen på en fortelling og en novelle?

Både en fortelling og en novelle er fortellende tekster, men det blir satt større krav til novellen. Språket er fortettet, forfatteren sier noe uten å si det rett ut, og leseren må lese mellom linjene for å forstå hva novellen egentlig handler om. Hva er en miljøskildring? Med miljø i skjønnlitterære tekster mener vi både det sosiale miljøet som personene tilhører, og omgivelsene der handlinga finner sted.

Hva kjennetegne et eventyr?

Eventyr er fantasifulle fortellinger om mennesker, dyr og overnaturlige vesener. Fortellingene inneholder gjerne faste stilmessige trekk som «det var en gang», fantastiske elementer og handler ofte om overnaturlige og overmodige heltedåder. Flere eventyr har opphav i gamle myter med klangbunn i religion og psykologi. Hva lager vi eventyr om i vår tid? Eventyrene forteller noe om hvordan folk tenkte da de ble skrevet. De forteller om folks drømmer og håp, hva de var redde for og hvordan man ville at folk skulle oppføre seg. Historiene vi lager i dag forteller mye om hvordan vi tenker og har det i 2001.

Følgelig, hva er forskjellen på historie og fortelling?

Historien er det som har hendt, som hender eller kommer til å skje, mens fortellingen viser til hvordan historien blir fremstilt (film, romaner) eller fremført (teater) for et publikum. Fortellingen, det som fremføres for publikum, tar aldri med alt som skjer i selve historien. Så, hvordan man kan skrive en fortelling? Innholdet

  1. Hovedperson. Dette trenger ikke være et menneske, men fortellingen må ha en hovedkarakter eller gruppe.
  2. Et oppdrag. Det som er hovedtemaet i fortellingen, målet karakterene skal nå til slutt.
  3. Problemer/umuligheter/utfordringer.
  4. Beskrivelse av hvordan man til slutt nådde målet.

Ta dette i betraktning, hva er en grunnfortelling?

Grunnfortelling er den narrative rammen i teksten. Den gir både struktur og legitimitet. Grunnfortellingen deles også gjerne av flere hovedfortellinger. I norsk forskning om vår nasjonale historie har for eksempel grunnfortellingen vært likhet og integrasjon.

By Echo

Hvordan kan man starte en fortelling? :: Hva skjedde med det norske språket i 1814?
Nyttige lenker