Hjem > H > Hvor Gammel Er Buddhismen?

Hvor gammel er buddhismen?

Buddhismen ble stiftet av Buddha i Nord-India 400 år før vår tidsregning. Buddhistene følger Buddhas lære. Buddha trodde ikke på noen gud, men mange buddhister ber til ulike guder.

Les mer

Angående dette, kan alle oppnå nirvana?

For å oppnå nirvana må man lære å meditere korrekt. I praksis anses realiseringen av nirvana som såpass vanskelig at det kun er forbeholdt noen få eksepsjonelle meditasjonsspesialister slik som munker, nonner eller omvandrende asketer. Derav, hva er en anatman? Anātman (sanskrit, devanagari: अनात्मन्) eller anattā (pali) er et begrep som kan oversettes med «ikke-sjel». I buddhismen lærer man at mennesket ikke har noen fast sjel. Dette blir kalt anatman. Her skiller buddhismen seg fra hinduismen som har læren om atman, den individuelle sjel.

Folk spør også hvilke ritualer og tradisjoner har buddhismen?

Ritualer er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma. Hva er samsara i hinduismen? Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India.

Dessuten, hvor mange buddhaer finnes det i verden?

Buddha (med stor forbokstav) referer her til Siddhattha Gotama, som av buddhistiske tradisjoner regnes som én i en uendelig rekke buddhaer. Det er i dag enighet om at Buddha er en historisk person, og hovedtrekkene i hans livsskildring blir generelt akseptert. Hva er lotusblomsten et symbol på? Den skyter opp av grumset vann med sine hvite og blekrosa blomster. Buddhistene sammenligner det skitne vannet med den verden som omgir oss. Fra denne oppstår livet, som bærer i seg spiren til renhet og frelse. Også i dag regnes lotusblomsten som et hellig symbol.

Hva heter de hellige skriftene i buddhismen?

Tripitaka er samlingen av de buddhistiske kanoniske skriftene. Hva er den viktigste høytiden i buddhismen og hva markerer de da? Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai.

Hva symboliserer de ulike delene i livets hjul?

Disse symboliserer henholdsvis uvitenhet, begjær og hat. Ofte kan man se at grisen, hanen og slangen biter hverandre i halen, for å vise at de tre henger nøye sammen. Disse tre egenskapene omtales i Buddhismen som giftige røtter til problemet. Disse tre "rotgiftene" omgis av en sirkel som er todelt.

By Mehta Kirshner

Hvilken sammenheng er det mellom de fire edle sannhetene og den åttedelte veien? :: Hva betyr Nwi?
Nyttige lenker