Hjem > E > Er Bluetooth En Norsk Oppfinnelse?

Er Bluetooth en norsk oppfinnelse?

Bluetooth ble utviklet av det svenske selskapet Ericsson fra 1989. Et samarbeid med IBM resulterte i at Bluetooth Special Interest Group ble etablert i i 1998, med medlemmene Ericsson, Intel, Nokia, IBM og Toshiba. Denne gruppen hadde som formål å utvikle utstyr basert på Bluetooth-teknologien i markedet.

Les mer

Tilsvarende, hvorfor er bluetooth opkaldt efter harald blåtand?

Harald Blåtann i ettertid

Hovedfiguren Orm blir gift med danskekongens datter Ylva. Blåtannteknologien, på engelsk kalt «Bluetooth», en spesifikasjon for trådløs, kabelfri forbindelse mellom datamaskiner og andre elektroniske enheter som mobiltelefoner, PDA-er og printere er oppkalt etter den gamle danske kongen.
Folk spør også hvor langt rekker bluetooth? — I dag er rekkevidden for Bluetooth Smart, eller Low Energy, som det også kalles, rundt 100 meter i fri sikt og rundt 10 meter innendørs med litt vanskelige forhold.

Er det Bluetooth på TV?

De fleste moderne TV-er leveres med Bluetooth som lar deg koble til trådløst. Da følger du instillingene for å sette hodetelefonene i paringsmodus og deretter bekrefte tilkoblingen i TV-innstillingene under Bluetooth-enheter. Hvis TV-en ikke er Bluetooth-aktivert, fins det fortsatt noen alternativer for deg. Så, når kom bluetooth? Bluetooth-standarden, som opererer i det lisensfrie båndet mellom 2,4 og 2,485 GHz 1.0 kom i 1999. Den første utgaven av Bluetooth hadde en kommunikasjonshastighet på 1 Mbit/s, såkalt basic rate, og en rekkevidde på 10 meter. I 2000 kom den første mobilen med teknologien innebygget og det første håndfrisettet.

Hvordan ble Bluetooth oppfunnet?

Bluetooth har fått navnet sitt fra vikingkongen Harald Blåtann.Hadde han bare visst..

  1. I 1989 satt Ericsson ned en gruppe til å utvikle en teknologi for å overføre lyd trådløst til bl.
  2. I 1994 så den første versjonen av bluetooth dagens lys.
I forhold til dette, hvorfor heter det blåtann? Navnet «Bluetooth» er inspirert av Harald Blåtann som var konge i Danmark, trolig fra 958 til 987. Logoen for Blåtann er satt sammen av bokstavene H (ᚼ) og B (ᛒ) i det yngre runealfabetet.

Dessuten, hadde harald blåtann en blå tann?

Han hadde vel en blå tann. Eller kanskje svart, siden fargen blå kunne henspeile på svart. Men det sier kildene ingenting om! Hva er Harald Blåtann kjent for? Han regnes som den første kongen som hersket over hele Danmark, og han hersket også over deler av Norge. Han var sønn av Gorm den gamle. Harald Blåtann lå stadig i strid med den tysk-romerske keiseren om grenselandet ved Eider-munningen, og skal ha bygd Jomsborg på Wolin ved Oder til forsvar mot venderne.

Derav, hvor langt rekker wifi?

Nettverkskabelen mellom aksesspunktet og ruteren kan være opptil 100 m lang uten at signalet blir svakere. For hver meter som legges til mellom aksesspunktet og antennene, blir signalet imidlertid svakere. Hvis det er langt mellom ruteren og antennene, bør aksesspunktet plasseres så nært antennene som mulig.

By Beore

Hvor stor prosentandel bor i Oslo? :: Hvordan sjekke batteri på AirPods?
Nyttige lenker